Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Η αποστείρωση υπεύθυνη για τη λοίμωξη των 13 ηλικιωμένων

Πρόβλημα στη διαδικασία και την τεχνική αποστείρωσης εντοπίζει το πόρισμα επιδημιολογικού ελέγχου της Κλινικής ΙΑΣΩ του νομού Σερρών, που έγινε από επιστημονική ιατρική ομάδα που όρισε το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν 13 ηλικιωμένους, που χειρουργήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο για καταρράκτη, σε νοσοκομειακή λοίμωξη ενδοφθαλμίτιδας.

Συγκεκριμένα στην έκθεση του επιδημιολογικού ελέγχου της Κλινικής ΙΑΣΩ που κοινοποιήθηκε στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης Α. Μπουσουλέγκα, αναφέρεται ότι σε έλεγχο που έγινε, μεταξύ άλλων, στους κλίβανους αποστείρωσης και στη διαδικασία που εφαρμόζεται κατά την αποστείρωση διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνται όλες οι διαδικασίες που επιβάλλεται για την εξασφάλιση της αποστείρωσης, δεν γίνεται όπως αναφέρει το πόρισμα, αρχικά η προθέρμανση του κλιβάνου, δεν χρησιμοποιούνται οι κατάλληλοι χημικοί δείκτες σωστής λειτουργίας του κλιβάνου αποστείρωσης, δεν τοποθετούνται σωστά οι χημικοί δείκτες, δηλαδή άλλος δείκτης εντός του κλιβάνου και άλλος δείκτης εντός του προς αποστείρωση φορτίου.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: