Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Πορεία προς τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 12 Σεπτεμβρίου


Αθήνα: Πορεία από την παραλία του Μαραθώνα προς τον Τύμβο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης για τη μεγάλη νίκη των Αθηναίων εναντίον των Περσών πριν ακριβώς από 2.500 χρόνια.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 7:30 το απόγευμα και όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα να βαδίσουν προς τον Τύμβο, θα ακολουθήσουν μια ειδική διαδρομή.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου, οι ηθοποιοί Λυδία Κονιόρδου, Λευτέρης Βογιατζής και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα διαβάσουν από τον Ηρόδοτο την περιγραφή της μάχης. Για τη μουσική παρέμβαση, από τον Νίκο Ξανθούλη επιστρατεύονται η αρχαία λύρα, η αρχαία ελληνική σάλπιγγα και ο αυλός, ενώ ο Χάρης Λαμπράκης θα συμμετάσχει παίζοντας νέι (αρχαίο πνευστό όργανο της Μεσοποταμίας).

Σημαντική θα είναι η συμβολή της μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου, της πρώτης γυναίκας που αναβίωσε το φειδιππίδειο άθλο. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στη Λυδία Καρρά. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: