Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κατέβασαν ρολά 1.300 περίπτερα

Κύμα λουκέτων σαρώνει τα περίπτερα όλης της χώρας τους τελευταίους μήνες, αφού ο κλάδος δεν άντεξε τις απανωτές φορολογικές αυξήσεις που σημειώθηκαν στα τσιγάρα και στα καπνικά είδη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα των περιπτερούχων να σημειώνουν «βουτιά» που ξεπερνά το 60% στα καπνικά είδη, ενώ στα υπόλοιπα προϊόντα που πωλούνται στα περίπτερα η μείωση του τζίρου υπερβαίνει το 30%.

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι περιπτερούχοι είναι τεράστιο, όπως λένε οι εκπρόσωποί τους, και πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ), που εκπροσωπεί 44 σωματεία της χώρας, σε πρόσφατη συνέλευσή της αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, κηρύσσοντας 48ωρη πανελλαδική απεργία για τις 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, μέλη της ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συρρίκνωση των ποσοστών στα κέρδη των περιπτερούχων, εξαιτίας των φορολογικών επιβαρύνσεων στα είδη καπνού. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: