Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Βήμα βήμα η ρύθμιση - ανάσα για τις δόσεις

Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων στις τράπεζες για εξωδικαστικό συμβιβασμό από δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους στο πλαίσιο του νόμου περί «Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων», καθώςολοκληρώθηκε η σχετική προετοιμασία των αρμόδιων τραπεζικών υπηρεσιών.  
Το βήμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι το πρώτο της υπαγωγής ενός οφειλέτη στη ρύθμιση, και μόνο αν δεν ευδοκιμήσει, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει από τις 3 Ιανουαρίου 2011 αίτηση ρύθμισης των οφειλών του στο Ειρηνοδικείο του τόπου όπου κατοικεί. Στην περίπτωση που η οφειλή αφορά στεγαστικό δάνειο, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα, εφόσον εξυπηρετηθεί το 85% του χρέους σε βάθος 25ετίας, να απαλλαγεί ο οφειλέτης για το υπόλοιπο ποσό. Για άλλου είδους οφειλές από κάρτες, επισκευαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, οι οφειλέτες μπορούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους εφόσον εντός τεσσάρων ετών εξυπηρετήσουν την οφειλή τους, όπως θα την καθορίσει το δικαστήριο.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΗΜΑ -  ΒΗΜΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: