Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Υπέρ της κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού το ΣτΕ

Την αίτηση ιδιοκτητών ακινήτων στο Γραμματικό Αττικής που ζητούσαν να ακυρωθεί απόφαση του γενικού γραμματέα απέρριψε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 2972/2010 απόφασή του. 

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής του Σεπτεμβρίου 2005, με την οποία ήρθη αναδάσωση που είχε επιβληθεί σε ευρύτερη έκταση το 1985, σε έκταση εμβαδού 464 στρεμμάτων, στη θέση "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ).

Το ΣτΕ έκρινε ότι η απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής αιτιολογείται νομίμως και επαρκώς.
Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση αναστολής της Κοινότητας Γραμματικού ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ, κρίνοντας ότι δεν αποκλείεται η δημιουργία σε έκταση που έχει δασικό χαρακτήρα και ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλουν τη δημιουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: