Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Συλλήψεις και βίαιες επιθέσεις αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στο Κάιρο

01_29_2011_Egypt_Protest_036Image by messay.com via FlickrΤις διώξεις από την αστυνομία αλλά και την οργή των (φιλοκυβερνητικών) διαδηλωτών αντιμετωπίζουν συχνά οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα στην Αίγυπτο, με τις συλλήψεις και τα περιστατικά βίας να είναι συχνά.

Την Τετάρτη, συνελήφθησαν τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, εκ των οποίων οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι,

Υπάρχουν αναφορές για το ξυλοδαρμό και την κράτηση ενός Βέλγου δημοσιογράφου, τον οποίο άτομα με πολιτικά (πιθανόν αστυνομικοί) συνέλαβαν σαν κατάσκοπο. Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου ανέφερε ότι πρόκειται για τον Σερζ Ντιμόν, συντάκτη της Le Soir, και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του και εγγυήσεις ότι ο δημοσιογράφος είναι ασφαλής.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ακόμη ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι φωτορεπόρτερ του European Pressphoto Agency. Ο φωτορεπόρτερ φέρεται να έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν να τον μεταφέρουν με στρατιωτικό όχημα, χωρίς να είναι σαφές από ποια υπηρεσία έχει συλληφθεί. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: