Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ειδικοί και αριστούχοι δίνουν πολύτιμες συμβουλές στους υποψήφιους των πανελληνίων

Σύντομες επαναλήψεις, ασκήσεις χαλάρωσης και ισορροπημένη διατροφή είναι το τρίπτυχο των κανόνων που πρέπει να τηρήσουν το επόμενο διάστημα οι μαθητές για να ακούσουν, διαυγείς πνευματικά και ακμαίοι σωματικά, το πρώτο κουδούνι των πανελλήνιων εξετάσεων στις 12 Μαΐου.
 
"Το μικρό διάστημα που απέμεινε μέχρι τις εξετάσεις οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν σύντομες επαναλήψεις επισημαίνοντας τα κεντρικά σημεία των διδακτικών ενοτήτων, τις έννοιες-κλειδιά, όπως λέμε, κάθε ενότητας και με βάση αυτές τις έννοιες να προσπαθήσουν να "ανασυγκροτήσουν" κάθε διδακτική ενότητα. Ένα διάγραμμα των βασικών ιδεών κάθε ενότητας και μια διαγραμματική απεικόνιση των μεταξύ τους σχέσεων (μια νοητική χαρτογράφηση) πάντα βοηθάει", επισημαίνει στο ΑΠΕ ο καθηγητής και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ Παύλος Χαραμής.
 
Απέναντι στην "πρόκληση" των Διακοπών του Πάσχα, ο κ.Χαραμής συμβουλεύει τους υποψήφιους να χαρούν χωρίς άγχος αυτές τις ημέρες έχοντας παράλληλα στο μυαλό τους ότι πρέπει να τις αξιοποιήσουν δημιουργικά. 
 
"Και μην ξεχνάτε", καταλήγει ο κ.Χαραμής: "Οι (περισσότερο) οπτικοί τύποι βοηθούνται περισσότερο από κείμενο, εικόνες και σχήματα, οι ακουστικοί μαθαίνουν καλύτερα όταν ακούν αυτό που θέλουν να μάθουν και οι αισθησιοκινητικοί όταν συνδέουν τη γνώση με τη δράση και το βίωμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: