Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ολγα Μαλέα: Από την κάμερα στην κουτάλα

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η κουζίνα έπαιζε πάντοτε ρόλο στις ταινίες της Ολγας Μαλέα. Οι ήρωες και οι ηρωίδες της είναι πρόσωπα βγαλμένα από την  ελληνική καθημερινότητα και το φαγητό, αν μη τι άλλο είναι σοβαρό ζήτημα σε αυτήν την πραγματικότητα. Ακόμα και κάποιοι από τους τίτλους των ταινιών της, παραπέμπουν σε πιάτα ή γλυκά. Πάρτε παράδειγμα το «Ριζότο» ή το «Λουκουμάδες με μέλι».

Η ίδια η Ολγα Μαλέα τρελαίνεται για τη μαγειρική, τη θεωρεί κάτι παραπάνω από χόμπι της. «Μαγειρεύω εδώ και χρόνια γιατί μου αρέσει και με ξεκουράζει» λέει. «Παλιά μαγείρευα κάθε βράδυ για τα παιδιά μου αλλά εδώ και ένα χρόνο τα βλαστάρια μου έχουν φύγει από την Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχω πάθει στέρηση με την έλλειψη καθημερινού μαγειρέματος».

Γι’ αυτό και εφέτος, για πρώτη φορά, η Ολγα Μαλέα αποφάσισε να μαγειρέψει εκτός κουζίνας σπιτιού της. Κατά τη διάρκεια του Απριλίου θα «σκηνοθετήσει» τρεις φορές... μαγειρική στην κουζίνα του Breeder Feeder στο Μεταξουργείο. «Οπως ίσως γνωρίζετε, η κρίση δημιουργεί ελεύθερο χρόνο και δεδομένου ότι αργία μήτηρ πάσης... πρωτοβουλίας, βρήκα κι εγώ το χρόνο να κάνω κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι έκανα ως τώρα» λέει επισημαίνοντας ότι «δεν είναι καθόλου πλάκα. Μου είχαν προτείνει να ασχοληθώ με τη μαγειρική και πιο παλιά και ο λόγος που δεν το έκανα ήταν η έλλειψη χρόνου. Σήμερα έχω χρόνο».

Το πόσο ικανή μαγείρισσα είναι θα φανεί τα Σάββατα 2, 9 και 16 Απριλίου. Το αξίας 30 ευρώ α λα Μαλέα μενού του Σαββάτου 2 Απριλίου περιλαμβάνει ταραμοσαλάτα διαίτης με τραγανές αραβικές πίτες, φρέσκια φοκάτσια με δεντρολίβανο, λαβράκι καρπάτσιο ψημένο σε εσπεριδοειδή και μάστιζα, πράσινη σαλάτα με τζίντζερ, ραβιόλια με σπανάκι και ματζουράνα με σάλτσα από καρύδι και τάρτα σοκολάτας με ελαιόλαδο.

«Οι γεύσεις είναι μεν πρωτότυπες αλλά στην ουσία το μενού βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα» υποσχέθηκε η Μαλέα που αυτή την εποχή γράφει «σαν τρελή», όπως μας είπε, τα σενάρια των επόμενων ταινιών της. Το ένα από αυτά έχει θέμα τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη, ενώ το άλλο είναι κάτι πολύ πιο μικρό και low budget, πολύ προσωπικό όπως το αποκάλεσε η σκηνοθέτιδα.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: