Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αποζημίωση 50 χιλιάδων ευρώ σε ανήλικο που έχασε δύο δάχτυλα εν ώρα εργασίας


Στην αύξηση του ποσού της αποζημίωσης σε 50.000 από 29.171 ευρώ που υποχρεούται να καταβάλει αρτοποιός σε 18χρονο μαθητευόμενο, ο οποίος έχασε τα δύο δάκτυλά του στη ζυγοκοπτική μηχανή, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Ο 18χρονος, ο οποίος σπούδαζε στο τμήμα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής του ΟΑΕΔ έκανε πρακτική άσκηση σε αρτοποιείο στον Κορυδαλλό. Ο εργοδότης του τον υποχρέωνε καθημερινά μετά το τέλος της παρασκευής των αρτοσκευασμάτων να καθαρίζει τις μηχανές.

Ένα από τα μηχανήματα που καθάριζε ο μαθητευόμενος ήταν και η ζυγοκοπτική μηχανή. Η μηχανή αυτή διαθέτει χοάνη από την οποία εισάγεται η ζύμη, η οποία στη συνέχεια καταλήγει σε κυλιόμενο ιμάντα. Εντός της χοάνης υπάρχει σε οριζόντια θέση «μαχαίρι», το οποίο κόβει τη ζύμη, καθώς αυτή κατεβαίνει από τη χοάνη και βγαίνει στον ιμάντα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: