Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Ο Στρός Καν λέει το τελευταίο αντίο στο ΔΝΤ

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν αναμένεται να επισκεφθεί την έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον. Όπως δήλωσε η αντικαταστάτρια του και νέα επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ η επίσκεψη του θα είναι «ένας παράγοντας συμφιλίωσης».

«Όλοι οι πρώην διευθυντές του ΔΝΤ μπορούν να έλθουν στο ΔΝΤ», δήλωσε η γενική διευθύντρια στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1. «Ο Ντομινίκ Στρος Καν ζήτησε να συναντηθεί με τους πρώην συναδέλφους του, και τα μέλη του προσωπικού που το επιθυμούν, για να πει απλά αντίο», τόνισε Γαλλίδα πρώην Υπουργός Οικονομικών, υποθέτοντας ότι η επίσκεψή του θα είναι «ένας παράγοντας συμφιλίωσης πριν την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ».

Ο Στρός Καν είναι πλέον ελεύθερος καθώς η αμερικανική δικαιοσύνη αποφάσισε την Τρίτη να αποσύρει τις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα που είχε απαγγείλει κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ανέκτησε την Πέμπτη το διαβατήριό του, αλλά ανέφερε ότι πριν από την επιστροφή του στη Γαλλία, την επόμενη εβδομάδα, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με πρώην συνεργάτες του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν διευκρίνισε αν θα συναντηθεί και εκείνη με τον προκάτοχο της, με τον οποίο είχε μιλήσει στο τηλέφωνο μετά τον διορισμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: