Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ στη ΔΕΘ

Σε ένα καλά οχυρωμένο φρούριο έχει μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης γύρω από τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο, όπους στις οκτώ το βράδυ αναμένεται η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς.

Οι ταξιτζίδες στη ΔΕΘ ρίχνουν αυγά, μπουκάλια και φωτοβολίδες προς τα ΜΑΤ .Aπάντηση με δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, ο κόσμος υποχωρεί


Η γύρω περιοχή  είναι αποκλεισμένη από οποιοδήποτε  μέσο, ενώ ο αστυνομικός κλοιός είναι ασφυκτικός με εξονυχιστικούς ελέγχους σε όποιον βρεθεί εκεί.

Χαρακτηριστικό  είναι ότι οι αστυνομικοί σταματάνε  νεαρούς για έλεγχο ταυτοτήτων ενώ  ήδη έχουν προχωρήσει σε 45 προσαγωγές.

Η πρώτη συγκέντρωση, δε, έξω από το Βελλίδειο γίνεται από φοιτητές που έχουν έρθει από την Πάτρα, ενώ οι Αγανακτισμένοι ήδη έχουν αρχίσει τις προσυγκεντρώσεις στο Λευκό Πύργο και σε άκλλα σημεία της πόλης.


Μιας πόλης  που – θυμίζουμε - από το πρωί μοιάζει «νεκρή», καθώς ελάχιστος είναι ο κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους και ακόμη λιγότερα αυτοκίνητα. Ρολά, παράλληλα, έχουν κατεβάσει καφετέριες και εστιατόρια, που διαμαρτύρονται για τον ΦΠΑ που πήγε από το 13% στο 23%,  καθώς και πολλά εμπορικά, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Το πρόγραμμα των πορειών έχει ως εξής:
  • Οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν σε τρία σημεία και  στη συνέχεια θα κινηθούν προς τη ΔΕΘ. Στον Λευκό Πύργο, στο πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στο κτίριο των προσκόπων στην οδό Β. Γεωργίου.  
  • Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους.  
  • Το ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα στη συμβολή της Εγνατίας με τη Βενιζέλου.  
  • Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00.  
  • Στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν φοιτητές, αντιεξουσιαστές και πρωτοβάθμια σωματεία.  
  • Στην οδό Αγίου Δημητρίου κοντά στο Κατσάνειο γήπεδο θα συγκεντρωθούν οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας τους στη β’ εθνική.  
  • Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και οι ταξιτζήδες, που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και ήδη βρίσκονται στο Ιβανώφειο 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: