Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Γιούργκεν Σταρκ - επικρατέστερος διάδοχος ο Ασμουσεν

Εν μέσω της κρίσης του ευρώ ο επικεφαλής οικονομολόγος και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιούργκεν Στάρκ υπέβαλε την παραίτηση του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Επικρατέστερος για τη διαδοχή του θεωρείται ο Γιοργκ Άσμουσεν.

Την παραίτηση του επικεφαλής οικονομολόγου και μέλους του ΔΣ της Γιούργκεν Σταρκ επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο γερμανός αξιωματούχος, παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Η παραίτηση του κ. Σταρκ βρίσκει την ΕΚΤ αντιμέτωπη με την κρίση του κοινού νομίσματος και είναι βέβαιο ότι αντανακλά τις αντιθέσεις που καταγράφονται στο ΔΣ της. Eδώ και μήνες είναι γνωστή η εναντίωσή του γερμανού οικονομολόγου στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ και σε αυτό αποδίδουν κύκλοι της Φραγκφούρτης τα αίτια της παραίτησής του.

Το Οικονομικό Συμβούλιο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) χαρακτηρίζει την αποχώρηση του Σταρκ «δραματική προειδοποίηση». Ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) δια στόματος του βουλευτή τους Κάρστεν Σνάιντερ κάνουν λόγο για «κεραυνοβόλο πλήγμα» κατά της Μέρκελ. Ο Σταρκ, είναι ο δεύτερος γερμανός εκπρόσωπος στην ΕΚΤ, μετά τον πρόεδρο της Bundesbank Άξελ Βέμπερ, που εγκαταλείπει το πλοίο, τροφοδοτώντας με τον τρόπο αυτόν διάφορα σενάρια. Ενδεικτικό της αναταραχής που προκάλεσε η είδηση της παραίτησης είναι οι απώλειες που σημείωσαν η ισοτιμία του ευρώ και ο δείκτης DAX σε ελάχιστον χρονικό διάστημα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: