Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

«Αλωση» των διοικήσεων των ΑΕΙ ετοιµάζουν κόµµατα, επιχειρηµατίες, µητροπολίτες και πολιτικοί

Λίγες εβδοµάδες προτού η Ελλάδα βιώσει την απόλυτη πολιτική ανατροπή, σε κεντρικό καφέ της Αθήνας πρώην αντιπρύτανης µεγάλου πανεπιστηµίου της περιφέρειας και βουλευτής ισχυρού κόµµατος του Κοινοβουλίου συζητούσαν περί... εκλογών. Οχι των βουλευτικών, οι οποίες καθόλου δεν ενδιέφεραν τον «παλαιάς κοπής» πανεπιστηµιακό, αλλά περί πρυτανικών εκλογών. «Στηρίξτε µε για να εκλεγώ στο συµβούλιο και θα βάλω µέσα όποιον εξωπανεπιστηµιακό θέλετε...» πρότεινε ο πανεπιστηµιακός. Ο εκπρόσωπος του κόµµατος υποσχέθηκε ένα βαρυσήµαντο ραντεβού µε υψηλόβαθµα στελέχη, καθώς για το θέµα είχαν ήδη ενδιαφερθεί και επιφανείς επιχειρηµατίες. Γιατί; Απλούστατα διότι τα ελληνικά πανεπιστήµια όχι µόνο δεν είναι διαλυµένα, αλλά είναι από τους λίγους δηµόσιους οργανισµούς που θα έχουν τους επόµενους µήνες ένα στοιχειώδες «µπάτζετ» (κοινοτικών κυρίως προγραµµάτων), προοπτικές να το αυξήσουν και την περίφηµη... εξουσία του πνεύµατος.

Ενα παζάρι άνευ προηγουµένου έχει ήδη ξεκινήσει στα κόµµατα για την «άλωση» των διοικήσεων των πανεπιστηµίων, το οποίο θα εξελισσόταν µε άλλους όρους αν δεν είχαν προλάβει οι πολιτικές εξελίξεις να παγώσουν τις διαδικασίες. Επιχειρηµατίες, µητροπολίτες, πολιτικοί, προετοιµάζουν το έδαφος για την «είσοδο» στη διοίκηση των ΑΕΙ, όπου οι νυν εκλεγµένοι πρυτάνεις έπειτα από µήνες αντίστασης στον νέο νόµο φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι οι διατάξεις του είναι τελικά πιθανότατο να... εφαρµοστούν. Να υπενθυµίσουµε ότι µε τον νέο νόµο στα συµβούλια διοίκησης µπορούν να συµµετάσχουν εξωπανεπιστηµιακά µέλη χωρίς να έχουν καν πτυχίο πανεπιστηµίου. Προς το παρόν οι «µνηστήρες» προέρχονται κυρίως από τον χώρο των πρώην πρυτάνεων, όσων δεν εξελέγησαν στις προηγούµενες εκλογές και... του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: