Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Με κινητοποιήσεις απειλούν στην Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου..

Οι συντεχνίες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ΡΙΚ της Κύπρου, καλούν τα κόμματα σε διάλογο με τη διοίκηση του ιδρύματος. Παράλληλα προειδοποιούν για δυναμικές αντιδράσεις.

Επίθεση εναντίον των συνεταίρων του στην κυβέρνηση, ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, εξαπέλυσε χθες με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, για την απόφασή τους να απορρίψουν μαζί με το ΔΗΣΥ και το ΕΥΡΩΚΟ τον επιπλέον προϋπολογισμό ύψους 8,8 εκατομμυρίων ευρώ για το ΡΙΚ, κατηγορώντας τα ότι με τα επιχειρήματά τους παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Επίσης ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα, το κόμμα του οποίου τήρησε αποχή, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ, κατηγόρησε τη διεύθυνση του Ιδρύματος ότι ενέταξε στα προγράμματά του κατευθυνόμενες εκπομπές εθνικά επιζήμιες, φωτογραφίζοντας την εκπομπή «Το Συζητάμε» με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου.
Τη δυσφορία τους για την απόφαση της Βουλής εξέφρασαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υπαλλήλων του ΡΙΚ, προειδοποιώντας για δυναμική αντίδραση, εάν δεν καταβληθούν προς το προσωπικό ο μισθός Δεκεμβρίου και ο δέκατος τρίτος μισθός. Επίσης αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες «με αφορμή επιλεκτικές αναφορές από την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, το προσωπικό του ΡΙΚ λοιδορείται, από πολιτικά πρόσωπα και μερίδα του Τύπου, για ψηλούς μισθούς, πρωτοφανείς αυξήσεις και διάφορα άλλα». Υποστηρίζουν ότι «οι αυξήσεις για τις οποίες γίνεται λόγος, είναι ακριβώς οι ίδιες που δόθηκαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ οι 'ψηλοί μισθοί' των μονίμων υπαλλήλων (... στις ίδιες ή και χαμηλότερες κλίμακες από αυτές του ευρύτερου τομέα), όπως επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια φωνάζουμε είναι το κόστος εργοδότησης και όχι οι απολαβές και είναι ψηλό διότι το ΡΙΚ έπαυσε εδώ και χρόνια να προχωρεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ για τον καθορισμό του μέσου όρου των 'μισθών' παραλείπεται, 'ευφυώς', να συνυπολογιστεί το κόστος εργοδότησης της πλειοψηφίας του προσωπικού του ΡΙΚ, που είναι πια, με ευθύνη και των κομμάτων, τακτικοί συνεργάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: