Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Παρ' ολίγον σύγκρουση ισραηλινού και γαλλικού αεροσκάφους

Λίγο έλειψε να συγκρουστεί στον αέρα αεροσκάφος της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας El Al με αεροσκάφος της Air France πάνω από τον σερβικό εναέριο χώρο στις 28 Δεκεμβρίου, εξαιτίας ενός λάθους του γαλλικού πληρώματος, όπως τόνισε η σερβική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.
Η έρευνα που διεξήχθη για τις συνθήκες του επεισοδίου αποφάνθηκε πως το Airbus 318 της Air France και το Μπόινγκ 777 της El Al πλησίασαν μόλις στα 300 μέτρα καθώς «το γαλλικό αεροσκάφος δεν ακολούθησε τις οδηγίες που δόθηκαν από τους ελεγκτές πτήσης», σημειώνει η Διεύθυνση στο πρακτορείο ΒΕΤΑ.
«Το γαλλικό πλήρωμα σωστά ακολούθησε τις οδηγίες να κατέλθει στα 35.000 πόδια (10.668 μ), αλλά, για λόγους που ακόμη δεν έχουν εξακριβωθεί, το αεροσκάφος συνέχισε να κατεβαίνει κάτω από το απαραίτητο και εγκεκριμένο ύψος» για πτήσεις πάνω από το Βελιγράδι, υπογραμμίζει η ίδια πηγή.
Η Διεύθυνση τονίζει επίσης μία πιθανή σύγκρουση μεταξύ των δύο αεροσκαφών αποφεύχθηκε χάρη «στην έγκαιρη επέμβαση την κατάλληλη στιγμή του ελεγκτή πτήσης».
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο ισραηλινό αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση από το Τελ Αβίβ στη Νέα Υόρκη, επέβαιναν 120 επιβάτες. Καμία πληροφορία δεν υπάρχει για τον αριθμό των επιβατών του γαλλικού αεροσκάφους, που πραγματοποιούσε πτήση από το Παρίσι προς τη Σόφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: