Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Πλαστές πιστωτικές κάρτες διακινεί και στην Ελλάδα διεθνές κύκλωμα


Διεθνές κύκλωμα που διακινεί πλαστές κάρτες ανάληψης μετρητών έχει «χτυπήσει» και στη χώρα μας, οδηγώντας σε απόγνωση πολλούς ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Η Interpol σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία αναζητεί το κύκλωμα που έχει «τρυπήσει» τα συστήματα ασφαλείας ευρωπαϊκών τραπεζών και πουλάει στη «μαύρη» αγορά κάρτες οι οποίες αντιστοιχούν σε καταθετικούς λογαριασμούς ανύποπτων πολιτών.

Χθες συνελήφθησαν στο Περιστέρι δύο Βούλγαροι τη στιγμή που έκαναν αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ χρησιμοποιώντας κάρτες-«κλώνους» που είχαν αγοράσει από το συγκεκριμένο κύκλωμα, το οποίο έχει έδρα τη Βρετανία.

Οι αστυνομικοί του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας Αττικής είχαν εδώ και καιρό ενημερωθεί από τους υπεύθυνους ευρωπαϊκής τράπεζας, που έχει υποκαταστήματα και στη χώρα μας, ότι υπήρχαν καταγγελίες πελατών πως εξαφανίζονται χρήματα από τους λογαριασμούς τους.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν τα υποκαταστήματα της συγκεκριμένης τράπεζας, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τους δυο Βούλγαρους στους Αμπελόκηπους. Τους παρακολούθησαν και τελικά τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω στο Περιστέρι. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σαράντα δύο κάρτες-«κλώνοι» και 23.775 ευρώ, που σηκώθηκαν από καταθετικούς λογαριασμούς τρίτων.

Το κύκλωμα βγάζει τις κάρτες-«κλώνους» σε πλειστηριασμό στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια ο αγοραστής είτε τις παραλαμβάνει ταχυδρομικώς είτε χέρι με χέρι.

Συνήθως οι «πελάτες» του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι Ρουμάνοι και Βούλγαροι, οι οποίοι αγοράζουν δεκάδες κάρτες-«κλώνους» έναντι 30 ευρώ την καθεμία και προτιμούν τη χώρα μας για να «αξιοποιήσουν» την αγορά που έκαναν στη Βρετανία.

Στις τράπεζες έχει σημάνει συναγερμός και οι ειδικοί αλλάζουν διαρκώς τα συστήματα ασφαλείας, ώστε να αντιμετωπίσουν τη σπείρα των «χάκερ».

Την ίδια ώρα, παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αρχών, οι δράστες εξακολουθούν και διαφεύγουν, καθώς φαίνεται πως πρόκειται για επαγγελματίες του είδους, που γνωρίζουν πολύ καλά πώς να ξεφεύγουν από το «μακρύ χέρι» του νόμου.  ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ  www.espressonews.gr                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: