Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Με μεθόδους από Ισραήλ και Γαλλία η εκπαίδευση των 1.000 αντρών του "ΔΙΑΣ"

Μαθήματα από την ισραηλινή και τη γαλλική αστυνομία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας θα πάρουν οι 1.000 αστυνομικοί που θα επανδρώσουν τη νέα ομάδα επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ.

Πόλεμο εναντίον της εγκληματικότητας έχουν κηρύξει τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν στη δημιουργία νέας ομάδας άμεσης επέμβασης, με την επωνυμία «ΔΙΑΣ». Σε αυτή θα συμμετέχουν 1.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα περιπολούν στις γειτονιές με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στόχος των 1.000 αστυνομικών που εκπαιδεύονται για την ένταξή τους στη νέα ομάδα «Δίας», θα είναι αρχικά η πρόληψη της εγκληματικότητας, αλλά και η άμεση επέμβασή τους όπου χρειάζεται.

Την εκπαίδευση των 1.000 νέων μοτοσικλετιστών έχει αναλάβει ένας ιδιαίτερα έμπειρος αξιωματικός της αστυνομίας. Μάλιστα, έχει ήδη πραγματοποιήσει ταξίδια στη Γαλλία αλλά και στο Ισραήλ, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά πώς αντιμετωπίζουν οι χώρες την αυξημένη εγκληματικότητα, αλλά και τις κοινωνικές ομάδες που δημιουργούν επεισόδια.

Στο Ισραήλ έμαθε για την αντιμετώπιση γενικευμένων επεισοδίων, και μάλιστα από ειδικές ομάδες επέμβασης. Στη Γαλλία είδε πώς λειτουργούν τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα σε σχέση με την πρόληψη της εγκληματικότητας, αλλά και την εμφανή παρουσία αστυνομικών στις επικίνδυνες περιοχές.

Βέβαια, η εγκληματικότητα που μαστίζει τις δύο αυτές χώρες είναι διαφορετική από την εγχώρια, ωστόσο οι εμπειρίες είναι πάντα χρήσιμες και κυρίως από αστυνομικούς με μεγαλύτερη πείρα σε αντίστοιχες καταστάσεις.  ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: