Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

"Ασπίδα" η μύτη στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις


Θεραπεία που εφαρμόζεται μέσω της μύτης μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που πλήττουν σχεδόν ένα εκατομμύριο ασθενείς κάθε χρόνο. Ερευνητές από την Ολλανδία ισχυρίζονται ότι ο κίνδυνος για μόλυνση σε ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση μπορεί να μειωθεί κατά 60% αν θωρακιστεί η μύτη του ασθενούς. Με λίγα λόγια, το πρώτο μέρος του σώματος που θα ελέγχουν οι γιατροί για τυχόν μικρόβια θα είναι η μύτη και αν εντοπίζεται εστία, θα εφαρμόζεται αντιβιοτικό ρινικό τζελ και στη συνέχεια γενική πλύση.

Το βακτήριο που είναι ο συνήθης ύποπτος για την πρόκληση τέτοιων λοιμώξεων είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος. Αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκαν σε ιατρικό περιοδικό έδειξαν με μια σύντομη εξέταση ασθενών ότι οι μισοί είχαν το βακτήριο τουλάχιστον σε ένα ρουθούνι. Σε 504 ασθενείς στους οποίους εφαρμόστηκε το ρινικό αντιβιοτικό τζελ οι πιθανότητες μόλυνσης με χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο ήταν 3,4% ενώ στους 414 εθελοντές που ακολούθησαν θεραπεία με ψευδοφάρμακο το ποσοστό μόλυνσης κυμάνθηκε στο 7,7%.

Μια δεύτερη μελέτη στο θέμα της αντιμετώπισης των λοιμώξεων έδειξε ότι ο συνδυασμός χλωρεξιδίνης και αλκοόλης είχε ως αποτέλεσμα 41% λιγότερες μολύνσεις σε χειρουργεία, σε σχέση με το μείγμα ποβιοδόνης και ιωδίνης που χρησιμοποιείται κατά κανόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: