Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Απειλεί να σκοτώσει Γάλλο όμηρο η Αλ Κάιντα


Να εκτελέσει το Γάλλο όμηρο Πιέρ Καμάτ αν τέσσερις από τους κρατούμενους της στο Μάλι δεν απελευθερωθούν εντός 20 ημερών απειλεί η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, ανακοίνωσαν τα αμερικανικά κέντρα παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE και Intelcenter.


Οι τέσσερις ισλαμιστές είναι δύο Μαυριτανοί, ένας Αλγερινός και ένας πολίτης της Μπουρκίνα Φάσο.

«Πριν από μερικούς μήνες συλλάβαμε στη διάρκεια επιχείρησης στο βορρά τέσσερα μέλη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI)», δήλωσε πηγή ασφαλείας του Μάλι. «Ανάμεσά τους υπάρχει ένα άτομο από τη Μπουρκίνα Φάσο, δύο Μαυριτανοί και ένας Αλγερινός». Η ταυτότητά τους δεν ανακοινώθηκε.

Η AQMI ανέλαβε το Δεκέμβριο την ευθύνη για την απαγωγή του Πιέρ Καμάτ, όπως και τριών Ισπανών εθελοντών ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι απήχθησαν τέσσερις ημέρες αργότερα στη Μαυριτανία, χώρα που συνορεύει με το Μαλί.

Ο 61 ετών Γάλλος από την περιοχή Βοζ της βορειανατολικής Γαλλίας προεδρεύει του Συλλόγου «Gerardmer-Tidarmene».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του συλλόγου, ο Γάλλος ταξίδευε «τακτικά» στο Μάλι, συμμετέχοντας κυρίως στην καλλιέργεια ενός θεραπευτικού φυτού κατά της ελονοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: