Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας



Στο τρίπτυχο μηδενική ανοχή στην ανομία, ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές, και στενή συνεργασία όλων των κοινωνικών φορέων, θα στηριχθεί η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης που είχε στο υπουργείο με τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας, Φώφης Γεννηματά, του νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρού, του δημάρχου Αθηναίων και προέδρου της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνη, και άλλων 47 δημάρχων του λεκανοπεδίου.
Ο υπουργός ανέλυσε την αντιεγκληματική πολιτική του υπουργείου, το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς, που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, και τη λειτουργία των πρότυπων αστυνομικών τμημάτων για την Αθήνα και ιδιαίτερα για τις περιοχές με την υψηλότερη εγκληματικότητα.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά περιοχές και υπέβαλαν προτάσεις για τον έλεγχο της εγκληματικότητας, ενώ συμφώνησαν να αναζητηθούν άμεσα κοινές δίοδοι συνεργασίας.
Η κ. Γεννηματά αναγνώρισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από πλευράς κυβέρνησης και έχουν ληφθεί αποφάσεις ώστε να γίνει ό,τι χρειάζεται για να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να σταματήσει η γκετοποίηση, να δοθεί ουσιαστικός ρόλος στον ΟΚΑΝΑ και να ενισχυθεί η λειτουργία των κέντρων πρόληψης εγκληματικότητας με παρεμβάσεις στα σχολεία, τα γήπεδα και άλλους χώρους.
Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοϊδη εφόσον, όπως είπε, υπάρξει συνέχεια και συμφώνησε «με το ιδεολογικό πλάνο» των τριών αξόνων που έθεσε ο υπουργός.
Όπως έκανε γνωστό, για την Αθήνα που έχει τα μεγαλύτερα και ιδιαίτερα προβλήματα θα υπάρξει και κατ΄ιδίαν συνάντηση του ιδίου με τον κ. Χρυσοχοϊδη.
Ο δήμαρχος Αθηναίων παρατήρησε επίσης ότι ηΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν συνεπής στη χρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης, η οποία καλύπτει το 50% των οικονομικών αναγκών τους, αλλά το κράτος ήταν αυτό που καθυστερούσε. Η κ. Γεννηματά συμφώνησε με τη διαπίστωση αυτή, σημειώνοντας παράλληλα ότι το κράτος ξεκίνησε ήδη να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.
Τέλος ο κ. Σγουρός επικρότησε την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης όλων των φορέων.ΣΤΗ ΦΩΤΟ στιγμιότυπο από την σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: