Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Δυσαρέσκεια για την επιστολή Αννας

Οχληση προκάλεσε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η επιστολή της Αννας Διαμαντοπούλου προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη με την οποία η Υπουργός Παιδείας ζητεί να συγκληθει σύσκεψη με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και να συμφωνηθεί ένα διετές σχέδιο δράσης για την Αθήνα.

Αν και ο κύριος Χρυσοχοϊδης απέφυγε να τοποθετηθεί επί της πρότασης, γεγονός είναι ότι η ηγεσία του Υπουργείου εμφανίζεται προβληματισμένη από την πρωτοβουλία - ανάμειξη της κυρίας Διαμαντοπούλου διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «στην πολιτική απαντάμε με έργα και όχι με επιστολές».

Στην επιστολή της, που απεστάλη στις 30 Δεκεβρίου αλλά δημοσιοποιήθηκε χθες, η κυρία Διαμαντοπούλου σημειώνει: «Αγαπητέ κύριε υπουργέ, λόγω της ευθύνης του συντονισμού των κυβερνητικών πολιτικών που είναι στην ευθύνη σας, θεωρώ ότι θα ήταν μεγάλης αποδοχής μια πρωτοβουλία σας για το θέμα της Αθήνας. Η ζωή στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιον βαθμό ώστε να παρομοιάζεται με αποθήκη ψυχών!».
Η κυρία Διαμαντοπούλου προειδοποιεί για κίνδυνο «μαζικών συγκρούσεων» στο κέντρο της πόλης («Η κατάσταση στην Αθήνα γίνεται εκρηκτική και αν δεν παρέμβουμε θα δούμε φαινόμενα μαζικών συγκρούσεων») και θεωρεί αναγκαίο ένα σχέδιο διετούς δράσης που θα αφορά τη διαμονή μεταναστών, τη διακίνηση ναρκωτικών, τη σχολική στέγη και τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών.
Καταλήγοντας η Α. Διαμαντοπούλου ζητεί τη σύγκληση σύσκεψης υπό τον κ. Παμπούκη και με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος, του νομάρχη και του δημάρχου Αθηναίων, καθώς και του γενικού γραμματέα της περιφέρειας Αττικής.
Πεταλωτής: «Δεν υπάρχει θέμα»
Κάλυψη στην Αννα Διαμαντοπούλου προσέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής στην μεσημβρινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι δεν γνωρίζει από που πηγάζουν οι πληροφορίες για «δυσαρέσκεια» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, ενώ αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής της Αννας Διαμαντοπούλου, είπε: «Ως υπουργός Παιδείας και ως βουλευτής Α' Αθήνας εξέφρασε τις προτάσεις της στο πλαίσιο της συστηματικής δουλειάς που έκανε επί δύο χρόνια ως βουλευτής της αντιπολίτευσης.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα θέμα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: