Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών κατέπεσε στη Μεσόγειο

(φωτό αρχείου)Αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών με 85 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα κατέπεσε τη νύχτα στη Μεσόγειο, αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού.
Όπως ανακοίνωσαν πηγές του αεροδρομίου, το αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 737, χάθηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου πέντε  λεπτά μετά την απογείωσή του.
Περίπου 50 από τους επιβάτες ήταν Λιβανέζοι και οι υπόλοιποι Αιθίοπες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Το αεροπλάνο απογειώθηκε λίγο μετά τις 03:10 με κατεύθυνση νοτιοδυτικά.
Στην ιστοσελίδα των Αιθιοπικών Αερογραμμών υπάρχει αυτήν την ώρα προγραμματισμένη πτήση από τη Βηρυτό στην Αντίς Αμπέμπα.
Το είδαν να πέφτει
Μέχρι τώρα κανένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας δεν έχει βρεθεί.
Αξιωματούχος του διεθνούς αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι της λιβανικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στην περιοχή της Σααντιγιάτ, περίπου 15 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού.
Κάτοικοι της περιοχής αυτής δήλωσαν πως είδαν ένα φλεγόμενο αεροσκάφος να πέφτει στη θάλασσα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δυστύχημα που ίσως να προκλήθηκε από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Επιζώντες στα συντρίμια
Θρίλερ επικρατεί με το θέμα του εντοπισμού των επιζώντων. Ορισμένα τηλεγραφήματα αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν επιζώντες, ενώ άλλα αναφέρουν ότι τα σωστικά συνεργεία  εντόπισαν επτά στα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και οι σοροί τεσσάρων θυμάτων.
Στο αεροσκάφος, τύπου Boeing 737, επέβαιναν 90 άτομα (82 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα).
Οι 54 από τους επιβάτες ήταν Λιβανέζοι και οι υπόλοιποι ήταν Αιθίοπες, Βρετανοί, Καναδοί, Ρώσοι, Γάλλοι, Ιρακινοί και Σύροι υπήκοοι. Μεταξύ αυτών ήταν και η σύζυγος του Γάλλου πρεσβευτή στη Βηρυτό, Ντενί Πιετόν, Μάρλα.
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν κοντά στις ακτές της χώρας. Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού δήλωσε ότι τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό και στη συνέχεια κατέπεσε και συνετρίβη.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας στη γειτονική Κύπρο δήλωσε ότι ένα ελικόπτερο της κυπριακής αστυνομίας βρίσκεται πάνω από το σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος και συμμετέχει στις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων.
Εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού που εδρεύει στην Κύπρο δήλωσε ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται σε επιφυλακή για να προσφέρουν βοήθεια και ότι στον τόπο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: