Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ασάφεια στις κυβερνητικές προθέσεις για το μέλλον της ΕΡΤ

Τις γενικές αρχές του σχεδίου του για την ΕΡΤ-Α.Ε παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος-καθ΄ύλην αρμόδιος-σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, προεδρεύοντος του πρωθυπουργού Γιώργου Α.Παπανδρέου.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε τις γενικές αρχές του σχεδίου για την ΕΡΤ - ΑΕ.
Kατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, «συζητήθηκε ο νέος ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης», χωρίς ωστόσο να είναι σαφές τι επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα...
Το... ίδιο σαφής ήταν ο κ. Πεταλωτής και στο υπόλοιπο σκέλος της δήλωσής του: « Μας ενημέρωσε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος για ένα νέο μισθολογικό πλαίσιο το οποίο πρέπει να υπάρξει στη δημόσια τηλεόραση».
Και τούτο λίγες μόνο ημέρες μετά τη γνωστοποίηση των απολαβών τουλάχιστον 140 στελεχών της ΕΡΤ-Α.Ε, το ύψος των οποίων-μεταξύ 80.000 και 425.000 ετησίως-έχει προκαλέσει βαθύτατη εντύπωση στην κοινή γνώμη, αλλά και την οργισμένη αντίδραση ακόμη και υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, οι οποίοι μέμφονται τώρα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εγκαλώντας την για τη διατήρηση «προκλητικών συμβολαίων»...
Κατά πληροφορίες, ο κ. Γερουλάνος επικαλέσθηκε τη νομική δεσμευτικότητα των συμβάσεων που συνομολογήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ-Α.Ε, δηλώνοντας ότι το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί ριζικά τον Ιούνιο, οπότε εκπνέει η ισχύς αυτών των «χρυσών συμβολαίων».
Στις σκέψεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων είναι, τα νέα συμβόλαια να έχουν ως βάση τη συλλογική σύμβαση μεταξύ της ΕΡΤ-Α.Ε και της ΕΣΗΕΑ προσαυξημένων κατά 20% ή 30% αναλόγως του προσώπου και του είδους της εργασίας που θα κληθεί να προσφέρει στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Τα ζητήματα αυτά, τυπικά, θα τα διαπραγματευθεί ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ-Α.Ε, ο οποίος ακόμη αναζητείται από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και την κυβέρνηση...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ  http://alatasgr.blogspot.com/2010/01/blog-post_08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: