Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

«Θαρραλέο πρώτο βήμα η χορήγηση της ιθαγένειας»


«Η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε μέρος των μεταναστών δεν αναιρεί την ανάγκη για ολοκληρωμένες πολιτικές για το σύνολο των μεταναστών», υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, που θεωρούν το σχέδιο νόμου ένα «θαρραλέο πρώτο βήμα».
Ειδικά για τη συμμετοχή των μεταναστών στις τοπικές εκλογές, που ισχύει σε όλη την Ε.Ε. (και αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία), το κόμμα των Πρασίνων ζητεί: Να αφαιρεθούν οι ρυθμίσεις που αποκλείουν την ανάδειξη σε θέσεις δημάρχων ή προέδρων δημοτικού συμβουλίου. «Διαπιστώνουμε ότι το σημερινό έλλειμμα δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων βλάπτει σοβαρά και τους Ελληνες», αναφέρει η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος, εξηγώντας ότι «η περιθωριοποίηση και ο αποκλεισμός τους θα οδηγήσουν μελλοντικά σε κοινωνικές εκρήξεις που δύσκολα θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε ως κοινωνία». Αξίζει να θυμηθούμε και «τους Ελληνες μετανάστες και τα παιδιά των μεταναστών που έχουν σήμερα επιφανείς θέσεις στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική, κοινοβουλευτική και κυβερνητική ζωή ευρωπαϊκών κρατών» (σ.σ. και άλλων μεγάλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς κ.ά.). «Αν και αυτονόητα βήματα στη μεταναστευτική πολιτική έρχονται με καθυστέρηση, το σχέδιο νόμου για κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή παρακο
λούθησαν ελληνικό σχολείο και για δικαίωμα συμμετοχής στις τοπικές εκλογές με νόμιμη διαμονή κινείται σε θετική κατεύθυνση για την ενσωμάτωση των πολιτών αυτών στην ελληνική κοινωνία», αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ:
Μετανάστες: Δικαίωμα στη ζωή μ' ανοιχτά χαρτιά
alatasgr: Εβρος: Στους 15 οι νεκροί μετανάστες
alatasgr: 17 οι νεκροί μετανάστες στο Θρακικό Πέλαγος
alatasgr: Σφαίρες εναντίον μεταναστών στο Ροζάρνο της Καλαβρίας
alatasgr: Βρίσκουν συνεχώς πτώματα μεταναστών
Ποιος θυμάται πλέον την (κάποτε) πλατεία Αγάμων;
alatasgr: Μια δομική ασθένεια της κοινωνίας
alatasgr: Ζημιές στα γραφεία Συλλόγου Αλβανών στο Βόλο
δημοσιογραφικό συνέδριο: «μμε και μετανάστες»
πίσω σελιδες για μετανάστες !
γιατροί χωρίς σύνορα: να βελτιωθούν οι συνθήκες υποδοχής των ...
Το Αλ Τζαζίρα κάνει ρεπορτάζ στην Αθήνα για τον ρατσισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: