Για ανθρωποκτονία από αμέλεια καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης μαιευτήρας, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο για το θάνατο 22χρονης που εξέπνευσε μετά τη γέννηση του παιδιού της. Στο γιατρό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 22χρονη εισήχθη για να γεννήσει σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης στις 16 Ιουλίου 2004. Η γυναίκα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό φυσιολογικά ένα υγιέστατο αγοράκι, αλλά στη συνέχεια παρουσίασε αιμορραγία. Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο μαιευτήρας καθυστέρησε να φροντίσει για την άμεση διακομιδή της σε νοσοκομείο και προσπάθησε να αντιμετωπίσει την επιπλοκή στην ιδιωτική κλινική. Τελικά η 22χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, αλλά -παρά τις προσπάθειες των γιατρών- στις 31 Ιουλίου 2004 έχασε τη ζωή της εξαιτίας αιμορραγικού σοκ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είχε προκληθεί πολυοργανική ανεπάρκεια λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας. Ο μαιευτήρας, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ή θα έπρεπε να φροντίσει άμεσα να προμηθευτεί η ιδιωτική κλινική φιάλες αίματος και να εισαχθεί η 22χρονη στο χειρουργείο ή ν' αποφασίσει τη διακομιδή της σε νοσοκομείο. Οπως κατέθεσαν οι συγγενείς του θύματος, η 22χρονη αιμορραγούσε για περισσότερες από δύο ώρες και επισήμαναν ότι «χάθηκε πολύτιμος χρόνος».
Από την πλευρά του, ο μαιευτήρας, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι, προκειμένου να μεταφερθεί η ασθενής στο νοσοκομείο, «κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιπλοκή που παρουσιάστηκε μετά τον τοκετό». Β. Κ. (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ)