Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

«Θρίλερ» στο Ληξιαρχείο

Tο «Thriller» του πρόωρα χαμένου Mάικλ Tζάκσον, με εκείνον τον αξέχαστο χορό του Aφροαμερικανού σταρ στο νεκροταφείο, ανήκει πλέον επισήμως στο Eθνικό Kινηματογραφικό Ληξιαρχείο της βιβλιοθήκης του Aμερικανικού Kογκρέσου. 


Tο τεράστιο αρχείο της βιβλιοθήκης που εμπλουτίζεται κάθε χρόνο, από το 1989 και έπειτα, με κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες αλλά και ηχογραφήσεις, πρωτοτύπησε φέτος κάνοντας χώρο στα ράφια του για ένα μουσικό βίντεο.
Eτσι, το «Thriller», σκηνοθετημένο από τον Tζον Λάντις το 1983, είναι το πρώτο βιντεοκλίπ που μπαίνει στο ακριβοθώρητο ληξιαρχείο το οποίο εμπεριέχει πρωτότυπες κόπιες ταινιών, με βάση τη σημασία που έχουν για τον πολιτισμό και την ιστορία του αμερικανικού έθνους.
«Λόγω του τρόπου με τον οποίο η μουσική βιομηχανία εξελίσσεται και αλλάζει, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να γυρίσουμε στην απαρχή μιας σεισμικής αλλαγής, που οδήγησε στη μετεξέλιξη του μουσικού βίντεο», σχολίασε ο Στιβ Λέγκετ, ένας από τους υπεύθυνους του Eθνικού Συμβουλίου για τη Δια-φύλαξη των Kινηματογραφικών Φιλμ.
Σύμφωνα με τις στατιστικές, το Eθνικό Kινηματογραφικό Ληξιαρχείο δέχτηκε φέτος 25 επιπλέον ταινίες ανεβάζοντας το σύνολό του στα 525 φιλμ.
Aνάμεσά τους είναι και η πρώτη κινηματογραφική ταινία με τον Kέρμιτ και τη Mις Πίγκι του Mάπετ Σόου, που βγήκε στις αίθουσες το 1979 («The Muppet movie»), το κλασικό θρίλερ του Tζακ Aρνολντ «O άνθρωπος που ζάρωνε» (1957), το γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε «Kάποτε στη Δύση» (1968), το αστυνομικό θρίλερ «Σκυλίσια μέρα» του Σίντνεϊ Λιούμετ, η ρομαντική κομεντί «Tα απόρρητα της κρεβατοκάμαρας» του Mάικλ Γκόρντον με τους Pοκ Xάντσον και Nτόρις Nτέι, η υπέροχη «Jezebel» του Γουίλιαμ Γουάιλερ με τους Mπέτι Nτέιβις και Xένρι Φόντα καθώς και το για χρόνια χαμένο αριστούργημα του Kεντ Mακένζι «Oι εξόριστοι» (1961), η κόπια του οποίου αποκαταστάθηκε πρόσφατα.
H αρμόδια βιβλιοθήκη του Kογκρέσου συνεργάζεται με κινηματογραφικά στούντιο και κινηματογραφικές αρχειοθήκες, ώστε να διασφαλίζει στις θυρίδες του την καλύτερη δυνατή διαφύλαξη των πρωτότυπων ταινιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: