Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ρώσος κατάσκοπος συνελήφθη στην Πολωνία...


Στην Πολωνία, συνελήφθη ένας ρώσος κατάσκοπος ο οποίος για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Κεντρικό διεύθυνσης πληροφοριών (GRU). Η είδηση μεταδίδεται σήμερα από την πολωνική TVN24 τηλεόραση και δημοσιεύματα υπάρχουν στον τοπικό τύπο.
Το γραφείο του εισαγγελέα της Βαρσοβίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι "ένας άνθρωπος ύποπτος για κατασκοπία συνελήφθη», αλλά αρνήθηκε να διώει λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος της εισαγγελικής αρχής Robert Majewski εξήγησε ότι η παρούσα υπόθεση εμπίπτει στην κατηγορία του υψηλότερου βαθμού απορρήτου, οπότε δεν μπορεί να αποκαλύπτει λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι σύντομα θα είναι έτοιμος να αποκαλύψει λεπτομέρειες και παρέπεμψε σε δικαστήριο την υπόθεση.
Σύμφωνα με τον πολωνικό Τύπο, ο  συλληφθείς δούλευε για τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας. Αναφέρεται ότι συνελήφθη την άνοιξη του 2009. σε μια ειδική έφοδο της πολωνικής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας, την οποία γνώριζε μόνο η κορυφή της ηγεσία της χώρας.
 Σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, η αποκάλυψη του πράκτορα θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για την παραίτηση του Απριλίου 2009 του επικεφαλής της GRU Valentine Korabelnikova, ο οποίος ήταν επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών για 12 χρόνια. Την είδηση μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Νόβοστι που δημοσιεύει και την σχετική φωτό από την έφοδο για την σύλληψη του ρωσου κατασκόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: