Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Αναβολή επ' αόριστον της δίκης Βάκρινου λόγω Γρηγορόπουλου

Η πολύκροτη δίκη στην Αμφισσα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στάθηκε χθες η αιτία να αναβληθεί επ’ αόριστον η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της δίκης για τη δολοφονία του Θοδωρή Παναγούλια από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας.

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει χθες το μεσημέρι, αλλά προέκυψε πρόβλημα, εξαιτίας των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κατσαντώνης, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Γιάννη και Θανάση Βάκρινου, έχει το ρόλο της πολιτικής αγωγής στη δίκη Γρηγορόπουλου, ενώ ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού στη δίκη της Αμφισσας, είναι ο δικηγόρος της οικογένειας Παναγούλια.

Οπότε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος εκ των γνωστών ποινικολόγων θα μπορούσαν να είναι παρόντες στη δίκη για τη δολοφονία Παναγούλια στην Πάτρα. Ετσι οι δύο πλευρές κατέθεσαν από κοινού αίτημα αναβολής που έγινε δεκτό από την έδρα του δικαστηρίου.

Πρωτόδικα, το Μάρτιο του 2008, οι Γιάννης και Θανάσης Βάκρινος είχαν αθωωθεί, λόγω αμφιβολιών, με ψήφους 5 προς 2, παρά την αντίθετη απόφαση της εισαγγελέως της έδρας. Ο θάνατος του Θοδωρή Παναγούλια είχε αρχικά αποδοθεί σε ατύχημα, αλλά μετά την ιατροδικαστική έρευνα προέκυψε ότι ο 22χρονος τον Αύγουστο του 2006 είχε εγκαταλειφθεί ημιθανής στις γραμμές του τρένου στην Εγκάλη Διακοπτού έχοντας ξυλοκοπηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: