Σήμερα η «Espresso» αποκαλύπτει και τα δύο απόρρητα σχέδια που είχαν εκπονηθεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την ασφάλεια του Κοινοβουλίου μετά τις απειλές που είχε εξαπολύσει ο «Επαναστατικός Αγώνας», μέσω της προκήρυξης με την οποία είχε αναλάβει την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία. Στην προκήρυξή της η συγκεκριμένη οργάνωση έκανε λόγο για δύο κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα πρέπει να κατεδαφιστούν. Ενα από αυτά ήταν η Βουλή, όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο συντάκτης της προκήρυξης.
Το 2007 λοιπόν, μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, και καθώς όλοι εκτιμούσαν ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει την απειλή του εναντίον της Βουλής, είχε ανατεθεί σε συγκεκριμένο αξιωματικό που υπηρετούσε σε νευραλγική υπηρεσία και είχε απόλυτη γνώση των ερευνών να εκπονήσει σχέδιο για την ασφάλεια του Κοινοβουλίου. Τότε ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε παραδώσει το σχέδιο της «συνολικής-ολικής» ασφάλειας του οικοδομικού τετραγώνου της Βουλής, του προεδρικού και του Μεγάρου Μάξιμου, ακόμα και του Εθνικού Κήπου, ο οποίος πρόσφερε άριστη κάλυψη στους τρομοκράτες αν αποφάσιζαν να χτυπήσουν με το ρουκετοβόλο τους τη Βουλή.
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, το οποίο φέρει τον ύψιστο βαθμό απορρήτου, προβλεπόταν η εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Ασφάλειας, δυνάμεων της ΓΑΔΑ, του τοπικού Α/Τ Συντάγματος, της Τροχαίας και βέβαια της φρουράς της Βουλής. Επίσης προβλέπονταν συχνές περιπολίες, πεζές και εποχούμενες, και επιτήρηση του χώρου του Αγνωστου Στρατιώτη τόσο από τους τροχονόμους που ρυθμίζουν την κυκλοφορία όσο και από τους αστυνομικούς που επιβλέπουν το υπερυψωμένο προαύλιο της Βουλής. Οσο για τον Εθνικό Κήπο, προβλεπόταν η συχνή παρουσία αντρών της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας σε σημεία από τα οποία θα μπορούσε να «χτυπηθεί» η Βουλή.
Το 2009, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», ο ίδιος αξιωματικός αναθεώρησε αυτό το σχέδιο εντατικοποιώντας τα μέτρα. Η σχέση του «Επαναστατικού Αγώνα» με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θεωρείται δεδομένη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ιδιαίτερα μετά τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αυτή η ενέργεια σηματοδότησε και τη μετεξέλιξη της «Συνωμοσίας» σε δομημένη τρομοκρατική οργάνωση με ισχυρά εκρηκτικά, τα οποία βρήκε στο οπλοστάσιο του «Αγώνα».
Ενα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία είναι κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας» να ανέλαβαν το χτύπημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για λογαριασμό του «Επαναστατικού Αγώνα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου