Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Αρχιφύλακας κατά του Αρχηγείου για απόταξή του από το Σώμα


Eνώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά στην προσεχή του συνεδρίαση θα εξεταστεί η προσφυγή του αρχιφύλακα Δημήτριου Kατσούλη του Xαραλάμπους για την ακύρωση της απόφασης του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ με την οποία διατάχθηκε η απόταξη του από το σώμα ένεκα αδικοπραξίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.
Ο κ Κατσούλης έχει συγκεκριμένα αθωωθεί πανηγυρικά από τα αδικήματα της καταπίεσης κατά συρροή, της δωροδοκίας για νόμιμες πράξεις, της απάτης κατ' εξακολούθηση και της εκβίασης για τα οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη και η ακύρωση της διοικητικής ποινής που του έχει επιβληθεί έρχεται ως φυσικό επακόλουθο.
Ενώπιον του δικαστηρίου που εξέτασε την υπόθεση για την οποία είχε βρεθεί κατηγορούμενος είχε προβεί σε σωρεία καταγγελιών για ατασθαλίες μεγέθους στην διαχείριση υποθέσεων παραμονής στην χώρα αλλοδαπών από πλευράς αστυνομικών του ΑΤ Αρχαγγέλου με ευθείες βολές για σκευωρία που στήθηκε μεταξύ αστυνομικών προκειμένου να καταστεί υπόλογος για αδικήματα σχετιζόμενα με την διεκπεραίωση δικαιολογητικών για παραμονή στην χώρα αλλοδαπών.
Η υπόθεση που απασχόλησε επί μακρόν την δικαιοσύνη και χαρακτηρίστηκε ως υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛΑΣ, όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν άλλο παρά μια «φούσκα» που έρχεται να εκθέσει ανεπανόρθωτα και τους εσωτερικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας, που προχώρησαν σε πρώτο βαθμό σε απόταξη του αστυνομικού και σε δεύτερο σε εξαφάνιση του από την εφεδρεία του σώματος.
Διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων, πράγμα που προκαλεί και σοβαρά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της έρευνας, ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός, που εμφανίστηκε να εδωροδοκείτο απαιτώντας από αλλοδαπούς τέλη χαρτοσήμου μη οφειλόμενα ή περισσότερα από τα πράγματι οφειλόμενα εισέπραττε ακριβώς αυτά που προσδιόριζε εσωτερική διαταγή εγκύκλιος της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα 20.000 δρχ συν 12% από κάθε αλλοδαπό τρίτης χώρας!
O κ. Kατσούλης, κατηγορήθηκε συγκεκριμένα ότι κατά το χρονικό διάστημα από μήνα Σεπτέμβριο 1998 έως και 12-12-2000 ενώ υπηρετούσε ως Aρχιφύλακας της EΛ.AΣ στο AT Aρχαγγέλου και είχε ορισθεί από τον Διοικητή του αρμόδιος για την παραλαβή αιτήσεων αλλοδαπών για την έκδοση αδείας παραμονής ή ανανέωσής της, καθώς και για την είσπραξη των αντιστοιχούντων τελών χαρτοσήμου, εν γνώσει του αξίωσε και έλαβε τέλη χαρτοσήμου μη οφειλόμενα ή περισσότερα από τα πράγματι οφειλόμενα, βλάπτοντας έτσι οικονομικά αυτούς και ωφελούμενος ο ίδιος.
Ο Κατσούλης έχει καταγγείλει ότι διαπίστωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ότι είχαν γίνει παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών και υπήρχαν σε φακέλους αλλοδαπών πλαστογραφημένα έγγραφα πράγμα για το οποίο ενημέρωσε σχετικά τον τότε διοικητή του ο οποίος αίφνης τον μετέθεσε την επόμενη ημέρα στο σταθμό του Γενναδίου. Ο Κατσούλης ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι αλλοδαποί που τον κατήγγειλαν έκαναν εικονικούς πολιτικούς γάμους για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην χώρα. (ΔΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Ρόδου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: