Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου στο στόχαστρο των “αδιάφθορων”


Αντικείμενο έρευνας τριών αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αποτελεί η διαχείριση των αποζημιώσεων για νυχτερινή απασχόληση και υπερωρίες αστυνομικών που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα δήμου της δυτικής πλευράς του νησιού της Ρόδου μετά από επώνυμη καταγγελία συναδέλφου τους!!
Το ζήτημα έχει προκαλέσει "πονοκέφαλο" στο εσωτερικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου καθώς είναι η πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο που καταγράφεται παρέμβαση των "αδιάφθορων" της ΕΛΑΣ μετά από επώνυμη καταγγελία προερχόμενη μάλιστα από αστυνομικό που υπηρετούσε στο ίδιο τμήμα με τους καταγγελλόμενους.
Ένας αστυνόμος και δύο υπαστυνόμοι της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ήλθαν πρόσφατα στο νησί και μετέβησαν στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα λαμβάνοντας καταθέσεις από τον διοικητή και δύο αστυνομικούς που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της καταγραφής των υπηρεσιών στο οικείο βιβλίο αλλά και της σύνταξης του πίνακα των νυχτερινών των αστυνομικών ενώ κατέσχεσαν προς έλεγχο τα συγκεκριμένα βιβλία.
Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ενημέρωσαν σχετικά με τη διενεργούμενη έρευνα και την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου η οποία αναμένει την υποβολή του σχετικού πορίσματος για τα περαιτέρω.
Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά την απόφαση του διοικητή του συγκεκριμένου τμήματος να αποσπάσει τον καταγγέλλοντα αστυνομικό σε Αστυνομικό Σταθμό της ζώνης ευθύνης του Αστυνομικού Τμήματος αλλά και λόγω έριδων που είχαν δημιουργηθεί στο εσωτερικό της υπηρεσίας αλλά και με πολίτες.
Ο αστυνομικός φέρεται στη συνέχεια να τηλεφώνησε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και να κατήγγειλε ατασθαλίες με τα νυχτερινά συναδέλφων του υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο διοικητής ευνοούσε τρεις αστυνομικούς τους οποίους πριμοδοτούσε με νυχτερινά για υπηρεσίες που δεν εκτελούσαν. (Δημοκρατική Ρόδου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: