Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Πόλεμος φατριών στη Μεγαλόνησο


Η Έλενα Σκορδέλη, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, μπορεί να αναλογίζεται το πώς έμπλεξε σε αυτήν την ιστορία της δολοφονίας του Ανδρέα Χατζηκωστή, ωστόσο δεν θα ξέρει όλες εκείνες τις σημαντικές λεπτομέρειες της υπόθεσης που την καθιστούν ένα πολύπλοκο, πολιτικό - οικονομικό θρίλερ. Τρεις εκτελεστές, ένας διοργανωτής της εκτέλεσης που κρύβεται, όπως ισχυρίζεται στη Μολδαβία, και ο αδελφός της Σκορδέλη, αποτελούν μέχρι στιγμής τον εκτελεστικό πυρήνα. Ο Τομέας Ανίχνευσης Εγκλημάτων στη Λευκωσία, όμως, όχι μόνον δεν κλείνει την υπόθεση, αλλά αντιθέτως επιχειρεί να διεμβολίσει το παχύ στρώμα κουρνιαχτού που έχει επικαθίσει πάνω σ' αυτήν. Θα καταθέσουν άλλοι 70 μάρτυρες, ενώ ήδη έχουν δώσει καταθέσεις 120 άτομα. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στην αρχή της.

Ο πόλεμος φατριών


Η Έλενα Σκορδέλη
Η Έλενα Σκορδέλη
Εξαρχής η Αστυνομία της Κύπρου ασχολήθηκε με το σκοτεινό παρασκήνιο σε αυτήν την ιστορία, αφού δεν πίστεψε ούτε για μία στιγμή πως η δολοφονία του ισχυρού πολιτικο-οικονομικού παράγοντα, του εκδότη Ανδρέα Χατζηκωστή, εντασσόταν σε ένα πλαίσιο με άξονα την εκδικητική μανία μιας μέτριας παρουσιάστριας της κυπριακής τηλεόρασης. Όταν η ανάκριση προχώρησε, η ηγεσία της Αστυνομίας βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πραγματικότητα που έμοιαζε με εφιάλτη. Κάπως έτσι, ήδη από τα πρώτα εικοσιτετράωρα, οι αξιωματικοί του Τομέα Ανίχνευσης Εγκλημάτων άρχισαν να σκαλίζουν τις ιδιαίτερες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της οικογένειας Χατζηκωστή. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ανώτερους πολιτικούς κύκλους στη Λευκωσία, ο Κωστής Χατζηκωστής, ο οποίος διατηρούσε άριστη σχέση με τον αποβιώσαντα πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, υπέβαλε κάποια στιγμή ένα σημαντικό πολιτικό - οικονομικό αίτημα. Το Συγκρότημα Τύπου «ΔΙΑΣ» είχε στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την πολιτική γραμμή του Τάσσου Παπαδόπουλου. Στήριξε και την επιλογή του, «Όχι» στο σχέδιο Ανάν.

Κατά τους παροικούντες τη Λευκωσία αλλά και κατά τις πληροφορίες που διαθέτουν οι αξιωματικοί της κυπριακής Αστυνομίας, ο «γενάρχης» Κώστας Χατζηκωστής ζήτησε κάποια στιγμή να αναβαθμιστεί στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου. Άλλωστε, στο παρελθόν, δεν έκρυψε τις βλέψεις του ακόμη και για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνουν εχθροί και φίλοι του στην πρωτεύουσα του νησιού. Όλα αυτά τα εξετάζει η Αστυνομία, η οποία ελέγχει τις υπόγειες διαδρομές αυτής της σχέσης, που κάποια στιγμή έπαψε να είναι αμφίδρομη. Εν ολίγοις, η Αστυνομία εξετάζει με τη δέουσα σοβαρότητα ένα σενάριο, χωρίς να ξέρει εκ των προτέρων αν το σενάριο αυτό θα καταλήξει να «δέσει». Συγκεκριμένα και όπως διαρρέεται από πολιτικά γραφεία της Λευκωσίας, ο Τάσσος Παπαδόπουλος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του φίλου του Κωστή Χατζηκωστή. Ήταν και η στιγμή που Το Συγκρότημα Τύπου «ΔΙΑΣ» άρχισε να αποδεσμεύεται πολιτικά από τον Τάσσο και διακριτικά στην αρχή, περισσότερο στη συνέχεια, να στηρίζει αντιπάλους του τέως προέδρου. Η μεταστροφή αυτή έγινε πιο διακριτή κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. «Ο «ΔΙΑΣ» έφθασε ακόμη και να κλίνει προς τον Δημήτρη Χριστόφια, τον ηγέτη του ΑΚΕΛ και σημερινό Πρόεδρο», επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές στο νησί.

Ο Άντη Χατζηκωστής
Ο Άντη Χατζηκωστής
Λίγο αργότερα -πάντα κατά το σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία- η πλευρά Τάσσου Παπαδόπουλου, διά χειρός του πιστού και άμεσου συνεργάτη του Πολάκη Σαρρή, μεταβιβάζει το 20% των μετοχών του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» στην Έλενα Σκορδέλη. Η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο, αυτή η μεταβίβαση να αποτελεί πράξη αντεκδίκησης της πλευράς του Τάσσου Παπαδόπουλου, αφού είχε καταστεί σαφές πως το Συγκρότημα δεν στήριζε πια τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή. Το σίγουρο πάντως είναι πως η μεταβίβαση του «πακέτου» των μετοχών στην Έλενα Σκορδέλη πραγματοποιήθηκε εν αγνοία τόσο του Κωστή όσο και του Ανδρέα Χατζηκωστή. Οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν πως στη συνέχεια ζητήθηκε να επιστραφούν οι μετοχές στην οικογένεια Χατζηκωστή, χωρίς κάτι τέτοιο να γίνει αποδεκτό από την άλλη πλευρά, το περιβάλλον του Τάσσου Παπαδόπουλου δηλαδή.

Έκτοτε, όπως διατείνονται οι παραπάνω κύκλοι, οι σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών εισήλθαν σε φάση έντονης τριβής, η οποία και συνεχίστηκε παρά τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Όλα αυτά τα στοιχεία και πολλά περισσότερα που κανείς δεν γνωρίζει εξετάζονται από την Αστυνομία, αφού στο διάστημα που κύλησε από τον θάνατο του τέως προέδρου έως και σήμερα πολλά «περίεργα» συνέβησαν στο νησί. Αυτά τα «περίεργα» γεγονότα δημιούργησαν ένα άρρωστο πολιτικό κλίμα που ανάγκασε ορισμένους πολιτικούς παράγοντες να μιλούν ακόμη και για επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης. Άλλωστε, τα γεγονότα αυτά συνέπεσαν χρονικά με τις κρίσιμες συζητήσεις για το Κυπριακό μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ. Η εκταφή του λειψάνου του Τάσσου Παπαδόπουλου, η βίαια υποστολή της Σημαίας στους τάφους των Παπαδόπουλου και Κυπριανού και τέλος η δολοφονία του Ανδρέα Χατζηκωστή αποτελούν σειρά γεγονότων που επιβάρυναν το πολιτικό κλίμα. Ένα κλίμα που  ήταν ήδη επιβεβαρυμμένο από τις πραγματικά κακές σχέσεις με την Προεδρία της Δημοκρατίας που επιδιώκει να καλλιεργεί ο υιός του Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας, ηγετικό στέλεχος (τρίτος στην ιεραρχία με το αξίωμα του αντιπροέδρου) του κόμματος του πατέρα του.


Η "Μενεγάκη της Κύπρου" Έλενα Σκορδέλη στην παρουσίαση δελτίου του "SIGMA NEWS"

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, αλλά κανείς στο νησί δεν είναι σίγουρος ότι θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις για τη σύσταση του πραγματικού πυρήνα που σχεδίασε, οργάνωσε και ως εκ τούτου ευθύνεται για τη δολοφονία του Ανδρέα Χατζηκωστή. «Τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα και τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται είναι πολύ «μεγάλα ψάρια». Το πιθανότερο είναι να ''κουκουλωθεί'' η υπόθεση, και η Αστυνομία καθώς και η Δικαιοσύνη να αρκεστούν στη ''βιτρίνα'', δηλαδή την Έλενα Σκορδέλη και τον αδελφό της. Πιθανότατα, μία τέτοια κατάληξη να βολεύει τους πάντες» εξηγεί με τον χαρακτηριστικό κυνισμό που προκαλεί η πείρα, έγκυρος πολιτικός παρατηρητής στο νησί, καταλήγοντας «άλλο η μαρίδα, δηλαδή η Σκορδέλη, και άλλο τα σκυλόψαρα».(zougla.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: