Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

«Δεν διαλέγω ρόλους, εκείνοι με επιλέγουν»

Φωτογραφία
Η Κέιτ Μπλάνσετ φέρνει το χάρισμα της αληθινής ερμηνείας σε μία θεατρική ηρωίδα, διάσημη για την απόκρυψη των συναισθημάτων της. Η Αυστραλέζα ηθοποιός είναι η Μπλανς Ντιμπουά στην παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» που σκηνοθετεί η Λιβ Ούλμαν και παρουσιάζεται στο θέατρο του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.
Μία παράσταση για την οποία οι «Νew Υork Τimes» το μόνο αρνητικό που επισήμαναν ήταν ότι η Μπλάνσετ δείχνει πολύ πιο νέα από την ηρωίδα του Τενεσί Ουίλιαμς. «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Μπλανς είναι μία παθολογική ψεύτρα. Όμως στο τέλος νομίζω ότι λέει: “Δεν λέω την αλήθεια, λέω αυτό που θα έπρεπε να είναι αλήθεια”. Κι αυτή είναι μία διαφορετική άποψη», εξηγεί η Κέιτ Μπλάνσετ στη συνέντευξή της στην αμερικανική «Vogue».
Η Μπλανς είναι ρόλος αντιφάσεων. Σνομπ και ανασφαλής, σκληρή και ευάλωτη. Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο οδηγείται στην αυτοκαταστροφή κάνει πολλές ηθοποιούς να ονειρεύονται να την ενσαρκώσουν. Όμως η Κέιτ Μπλάνσετ δηλώνει πως δεν προγραμματίζει τη ζωή της, αλλά ζει τη στιγμή. «Με ενδιαφέρει περισσότερο μια ποικιλία εμπειριών παρά ένα προσχεδιασμένο δρομολόγιο. Μάλλον οι ίδιοι οι ρόλοι σε επιλέγουν».
Η ιδέα να παίξει την Μπλανς δεν της είχε περάσει από το μυαλό μέχρι τη συνάντησή της με την εβδομηντάχρονη σήμερα Λιβ Ούλμαν. Τη θρυλική μελαγχολική μούσα του Σουηδού σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν που έχει αρχίσει μια δεύτερη καριέρα ως θεατρική σκηνοθέτιδα. «Μιλούσαμε για τους συνήθεις υπόπτους, Στρίντμπεργκ, Ίμπσεν, όταν ο σύζυγός μου έριξε στο τραπέζι τη βόμβα του Τενεσί Ουίλιαμς. Τότε η Λιβ χλώμιασε, αναφώνησε “Ωωω!”, ήπιε μια γουλιά μέντα και σχολίασε: “Με τρομάζει η ιδέα, αλλά αυτό είναι καλό σημάδι”».
Η παράσταση άνοιξε στο Σίδνεϊ με τον Τζόελ Έντγκερτον να φοράει το σχισμένο φανελάκι του Στάνλεϊ Κοβάλσκι, η ωμότητα του οποίου εξωθεί την Μπλανς στην τρέλα. «Δεν γνωρίζω αν η Κέιτ συνειδητοποιεί τι ακριβώς κάνει πάνω στη σκηνή», λέει η Ούλμαν. «Είναι μία ηθοποιός που πραγματικά αισθάνεται και γνωρίζει κάτι που βγαίνει από μέσα της. Όταν κοιτάζει έξω από το παράθυρο μπορείς να δεις όλον τον πόθο της Μπλανς, την αίσθησή της για ό,τι θα ήθελε να είναι και ποτέ δεν έγινε. Για ό,τι πραγματικά είναι όμως κανείς δεν μπορεί να δει. Η Κέιτ φωτίζεται από μέσα της». ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η Κέιτ Μπλάνσετ ως Μπλανς Ντιμπουά στην παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» που σκηνοθετεί η Λιβ Ούλμαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: