Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Διαμαρτυρία των γιατρών του Ευαγγελισμού για τις επιθέσεις του Τύπου



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) πραγματοποίησαν χτες το πρωϊ  οι γιατροί του νοσοκομείου της Αθήνας "Ευαγγελισμός". Οι γιατροί διαμαρτύρονται για την απαξιωτική επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το νοσοκομείο εκ μέρους μερίδας του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, με αφορμή την υπόθεση της νοσηλείας του θανόντος δημοσιογράφου Ν. Κακαουνάκη στον "Ευαγγελισμό".

Και εισαγγελική έρευνα για τη νοσηλεία του Ν. Κακαουνάκη
Την ίδια στιγμή προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διενεργεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεοδ. Μπότσα, μετά από παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ι. Σακελλάκου, ενώ, με εντολή της υπουργού Υγείας, ο διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου της Αθήνας "Αγ. Όλγα" Τιμ. Κακαβούλης ανέλαβε τη διενέργεια της κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) στον "Ευαγγελισμό", την οποία διέταξε την περασμένη Δευτέρα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η οικογένεια του Ν. Κακαουνάκη δήλωσε προχθές διά του Τύπου ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει πλέον στον δημόσιο διάλογο για το θέμα, έναν διάλογο που άνοιξε η ίδια με μακροσκελή επιστολή της σε μερίδα του Τύπου, με την οποία εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των δύο  θεραπόντων γιατρών του Ν. Κακαουνάκη στον "Ευαγγελισμό"...

Απάντηση από το "ΙΑΣΩ General"

Πριν αποχωρήσει από τον δημόσιο διάλογο, όμως, η οικογένεια του Ν. Κακαουνάκη ζήτησε από τον χειρουργό του θανόντος στην ιδιωτική κλινική "ΙΑΣΩ General" να απαντήσει στους δύο χειρουργούς του "Ευαγγελισμού".
Έτσι ο Σωτ. Μπαράτσης αναφέρει στη δήλωσή του: "Το σύνδρομο της οστεοποίησης δεν οδηγεί αναπόφευκτα στον θάνατο εάν αντιμετωπιστεί χειρουργικά σωστά. Ο θάνατος προέκυψε από σηπτικό σοκ και πολυοργανική ανεπάρκεια. Οι καλλιέργειες που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας επέμβασης στο 'ΙΑΣΩ' από ενδοκοιλιακά αποστήματα και από το επίπλουν έδειξαν klebsiella pneumoniae, μύκητες και ψευδομονάδα, πράγμα το οποίο αποδεικνύει την ύπαρξη σηπτικού παράγοντα μέσα στην κοιλιά του ασθενούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: