Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Έβαλαν εκρηκτικά κρυφά οι αρχές στη βαλίτσα του

Οι αρχές της Σλοβακίας έβαλαν εκρηκτικά στη βαλίτσα ανύποπτου επιβάτη, που τα μετέφερε στην Ιρλανδία χωρίς να εντοπιστούν στον έλεγχο (φωτό αρχείου).
Επιβάτης, που ταξίδεψε από την Μπρατισλάβα στην Ιρλανδία, μετέφερε εκρηκτικά στη βαλίτσα του, στην οποία τα είχαν τοποθετήσει κρυφά οι αρχές της Σλοβακίας στα πλαίσια δοκιμής των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο.

Οι αρχές ειδοποίησαν την ιρλανδική αστυνομία, η οποία κατέσχεσε χθες τα εκρηκτικά, τα οποία είχαν περάσει λαθραία στην Ιρλανδία.

Το σλοβακικό υπουργείο Εσωτερικών εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη του» για το επεισόδιο, το οποίο προκλήθηκε τη στιγμή που στα αεροδρόμια όλου του κόσμου εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας, έπειτα από την αποτραπείσα απόπειρα ανατίναξης εν πτήσει ενός αμερικανικού αεροσκάφους, τονίζεται στο ανακοινωθέν του ιρλανδικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η ιρλανδική αστυνομία, κατόπιν ενημέρωσής τους από τις σλοβακικές αρχές, πραγματοποίησε σήμερα το πρωΐ έρευνα σε διαμέρισμα στην οδό Ντόρσετ του Δουβλίνου, κατά την οποία ανακαλύφθηκαν τα εκρηκτικά - που σύμφωνα με τον Τύπο επρόκειτο για 90 γραμμάρια από το ισχυρό στρατιωτικό εκρηκτικό RDX - τα οποία «είχαν τοποθετηθεί στις αποσκευές ενός επιβάτη, όχι εν γνώσει του, από τις αρχές του αεροδρομίου της Μπρατισλάβας στα πλαίσια άσκησης για τα μέτρα ασφαλείας», τονίζεται στο ανακοινωθέν. Ο ανέμελος επιβάτης είχε περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στη Σλοβακία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: