Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

O Κοκκαλης θα χαλάσει τη συγχώνευση μεταξύ Vodafone και Wind

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι ο άνθρωπος που δεν θέλει με τίποτα να γίνει το deal ανάμεσα στη Vodafone  και την Wind.

O μεγαλοπιχειρηματίας, που ελέγχει τη Vodafone, μέσω της Hellas On Line,  ξέρει ότι αν πραγματοποιηθεί η συγχώνευση θα χάσει τη δύναμή του.

Γεγονός παραμένει ότι το deal που πολυδιαφημίστηκε ΔΕΝ προχωρά λόγω και της Επιτροπής τηλεπικοινωνιών , αλλά και της Επιτροπής ΑΝταγωνισμού όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκης Ένωσης.

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind οι διοικήσεις των οποίων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν αρχίσει, κάτω από άκρα μυστικότητα, συζητήσεις το τελευταίο διάστημα με τους μετόχους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι τίποτα το ανακοινώσιμο.
Σύμφωνα με στελέχη της Wind το επικρατέστερο σενάριο είναι η συγχώνευση των δύο εταιριών και όχι η εξαγορά της Wind από τη Vodafone. Πρόσθεταν επίσης ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του νέου σχήματος.

Σε περίπτωση που οι συζητήσεις αυτές ολοκληρωθούν και ληφθούν οριστικές αποφάσεις, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ελλάδος και της ΕΕ, τότε αλλάζει το σκηνικό του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας , καθώς θα δημιουργηθούν δύο πόλοι, η Cosmote και η νέα εταιρία που θα προκύψει, οι οποίες θα μοιραστούν την «πίττα» των πελατών, με αποτέλεσμα να ενταθεί ο μεταξύ τους ανταγωνισμός

Είναι γνωστό ότι οι δύο εταιρίες οδηγούνται στη συγχώνευση γιατί ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν 350 εκατ. ευρώ η κάθε μία για να ανανεώσουν τις άδειες τους, λεφτά που η κυβέρνηση υπολογίζει να βάλει στον κορβανά της...

"Σε συζητήσεις για ενδεχόμενη επιχειρηματική συμφωνία βρίσκονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone Ελλάς και Wind Ελλάς, όπως ανακοίνωσαν με σχετικά δελτία Τύπου.
Και οι δυο εταιρίες επισημαίνουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για το αποτέλεσμα των συνομιλιών.

Από την πλευρά του, ο όμιλος Vodafone επισημαίνει ότι οι αναφορές στα ΜΜΕ πως προτίθεται να εξαγοράσει με μετρητά τη Wind Ελλάς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: