Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Χωρίς εφημερίδες σήμερα το Παρίσι.


 Μεγάλες εθνικές εφημερίδες, δεν κυκλοφόρησαν την Τετάρτη στη βόρεια Γαλλία, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν μπλοκάρει το τυπογραφείο στο διαμέρισμα του Val d'Oise βόρεια του Παρισιού, σε μια διαμαρτυρία για τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Οι εργαζόμενοι για την κυκλοφορία έντυπου "Livre de Presstalis" έχουν αντιρρήσεις για την εφαρμογή από τον Ιανουάριο του σχεδίου για τη μείωση του κόστους της εταιρείας.
 Σύμφωνα με αυτόν, οι προσωρινές συμβάσεις ορισμένων εργαζομένων δεν θα ανανεωθούν Δυσαρεστημένοι (οι εργαζόμενοι) αποφάσισαν να διακόψουν την κυκλοφορία εθνικών εκδόσεων των εφημερίδων σε όλα τα σημεία στην πόλη της Gonesse.
Σαν αποτέλεσμα, στα περίπτερα στο Παρίσι την Τετάρτη το πρωί υπήρχαν μόνο ένας αριθμός φύλλων της εφημερίδας Le Parisien, ενώ στις εκδόσεις της Monde και της Figaro, παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στην ηλεκτρονική μορφή των εφημερίδων στις ιστοσελίδες τους.Σύμφωνα με τους εκδότες, τα μέτρα αυτά συμβάλλουν στην απώλεια κυκλοφορίας από τις έντυπες εκδόσεις.
 "Αυτό είναι ένα είδος ομηρίας από την Ένωση Τυπογράφων.Είναι πολύ ανόητο. Όλοι οι εκδότες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να προσαρμοστούν στις νέες καταστάσεις και να διατηρήσουν την κυκλοφορία», - δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο αρχισυντάκτης του Φίγκαρο Ετιέν Muzhot.
 "Κάθε μέρα, όταν οι εφημερίδες δεν φτάνουν στα περίπτερα "σπρώχνουν" τους αναγνώστες να εξοικειωθούν με το Διαδίκτυο. Από το πρωί, πολλοί από εκείνους που μας ακούν, θα αρχίσουν να διαβάζουν εφημερίδες σε κινητά τηλέφωνα ή οθόνες των υπολογιστών », - είπε Muzhot.(Φωτό αρχείου από διαδήλωση εργαζομένων της Le Monde).

Δεν υπάρχουν σχόλια: