Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Αποβλήθηκε από τη ΔΟΕ το Κουβέιτ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αποβάλει από τους κόλπους της το Κουβέιτ. Η ΔΟΕ έχει πολλές φορές προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί περιστατικά κρατικού παρεμβατισμού στον αθλητισμό. Το Κουβέιτ δεν συμμορφώθηκε και ως εκ τούτου αποβλήθηκε με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ
Η ΔΟΕ τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε για να προτατευθεί το Ολυμπιακό Κίνημα της χώρας από νόμους που βλάπτουν την αυτονομία του. Αυτό σημαίνει ότι αθλητές και παράγοντες του Κουβέιτ δεν θα πάρουν μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ (στους οποίους πάντως ούτως ή άλλως δεν θα έστελναν αθλητές), ενώ για το 2010 δεν θα λάβει επιχορήγηση από τη ΔΟΕ. Αν μέχρι του χρόνου τον Ιανουάριο έχουν αλλάξει οι αθλητικοί νόμοι της χώρας, τότε η Ολυμπιακή της Επιτροπή θα επανενταχθεί στις τάξεις της ΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: