Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ο ωραίος Σερζ


Η μανία για τον Σερζ Γκενσμπούργκ έχει καταλάβει ξανά το Παρίσι σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τον θάνατο του θρυλικού δημιουργού του «Ηistoire de Melody Νelson» και του «L' Homme Α Tete De Chou». Αφορμή, η έξοδος στις αίθουσες της βιογραφικής ταινίας Gainsbourg - vie Héroïque, η οποία για πρώτη φορά επιχειρεί να συνοψίσει σε έναν κινηματογραφικό μύθο (η αφίσα της ταινίας επιμένει στην λέξη «μύθος») τις αντιφάσεις και τους έρωτες, τα αριστουργήματα αλλά και την γεμάτη στιλ παρακμή ενός από τους μεγαλύτερους Γάλλους (και όχι μόνο)καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

Εθνικό γεγονός αλλά και τεράστιο ρίσκο για όποιον την αναλάμβανε, η βιογραφία του Γκενσμπούργκ ήταν φανερό ότι απαιτούσε μια πιο τολμηρή, μια πιο προσωπική διαχείριση σε σχέση με άλλα παρόμοια εγχειρήματα, όπως για παράδειγμα το «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» γύρω από την ζωή της Πιαφ. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιοάν Σφαρ, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου γαλλικού κόμικ, ανταποκρίθηκε ιδανικά στην πρόκληση.

Ο δικός του Γκενσμπούργκ,ερμηνευμένος από τον καταπληκτικό Ερίκ Ελμοσνινό, είναι πρωταγωνιστής ενός παράδοξου παραμυθιού, ενός παιχνιδιού όπου ξέρει ότι είναι ο πρωταγωνιστής χωρίς να ξεχνάει ότι υποδύεται τον έναν ρόλο μετά τον άλλο. Τελικά, το Gainsbourg - vie Héroïque είναι ένα φιλμ βαρύ και ελαφρύ ταυτόχρονα, ακριβώς όπως και η πηγή έμπνευσής του.

Αυτή την αρετή θα εκτιμήσει η πλειοψηφία του γαλλικού τύπου, όπως και την τόλμη που απαιτείται για να επανερμηνευτούν τα πιο « ιερά » τραγούδια του Γκενσμπούργκ από τον Ελμοσνινό, σε συνθέσεις πειραγμένες από τον διάσημο Γκονζάλες. Τραγική ειρωνία σε αυτή την πρώτη εβδομάδα θριάμβου της ταινίας : η Λούσι Γκόρντον, υπέροχη ως Τζέιν Μπίρκιν, κερδίζει τον ομόφωνο θαυμασμό για τον πρώτο μεγάλο ρόλο της καριέρας της. Ο οποίος δυστυχώς θα είναι και ο τελευταίος, καθώς τον περασμένο Μάιο, λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων, η νεαρή βρετανίδα αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: