Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ακριβά ιδιωτικά σχολεία της Μελβούρνης, «φωλιές» ρατσιστών

Οι μαθητές τουλάχιστον δώδεκα ακριβών ιδιωτικών σχολείων της Μελβούρνης έχουν ρατσιστικές τάσεις αφού πολλοί από αυτούς έχουν γίνει μέλη γκρουπ του Facebook  που προάγει τον ρατσισμό, όπως προκύπτει από τα σχόλια που κάνουν. 

Το γκρουπ που έχει ως έμβλημά του την αυστραλιανή σημαία και ονομάζεται «Αδειάστε μας τη Γωνιά, έχουμε Γεμίσει», συμπεριλαμβάνει στον ορισμό του ιδιαίτερα ρατσιστικές θέσεις όπως «Αν θέλετε να μιλήσετε την παλιογλώσσα σας, να πάτε πίσω από εκεί που ήρθατε» ή «Μίλα Αγγλικά, Είσαι στην Αυστραλία τώρα». Το γκρουπ αριθμεί πάνω από 5.000 μέλη, ενώ καθημερινά η συμμετοχή νέων μελών αυξάνεται κατά 300 άτομα. Πολλά από τα μέλη του καταφέρονται κατά των Μουσουλμάνων και των μεταναστών.
 Το γκρουπ δημιούργησε 17χρονος από το Berwick της Μελβούρνης, ενώ πολλά από τα μέλη του είναι μαθητές καλών ιδιωτικών σχολείων όπως το Scotch College, το Melbourne Grammar, το Geelong Grammar, το Xavier College και το Camberwell Grammar αλλά και δημοσίων Γυμνασίων.
Ο μαθητής που δημιούργησε το γκρουπ, δήλωσε στην εφημερίδα «Herald Sun» ότι το εγκατέλειψε και, όπως είπε, όλα ξεκίνησαν σαν αστείο. «Δεν είμαι ρατσιστής. Έχω φίλους από πολλές διαφορετικές εθνικότητες», είπε ο μαθητής που πρόσθεσε ότι η παρέα του κάνει πλάκα όταν ακούει άλλες γλώσσες και έτσι σκέφτηκε να δημιουργήσει το συγκεκριμένο γκρουπ. Ο μαθητής ανέφερε ότι τα ρατσιστικά σχόλια άρχισαν αν εισρέουν από άλλους που έγιναν μέλη στο γκρουπ και ότι ήδη έχει ζητήσει τρεις φορές από το Facebook να το καταργήσει. 
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής του Xavier College εξέφρασε την αγανάκτησή του για την ύπαρξη του συγκεκριμένου γκρουπ και δήλωσε ότι όποιος μαθητής του σχολείου του έχει γίνει μέλος αυτού θα πρέπει να γνωρίζει ότι παραβιάζει τους κανόνες του σχολείου. (Neoskosmos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: