Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Βολές Τσίπρα κατά κυβέρνησης, ΜΜΕ, εργολάβων για τα Τέμπη

Κατά της κυβέρνησης, των εργολάβων και των ΜΜΕ που αποσιωπούν το πρόβλημα στα Τέμπη, τάχθηκε σήμερα ο Α.Τσίπρας από τη Λάρισα όπου συμμετείχε σε συζήτηση για την κατάρρευση των υποδομών στα Τέμπη.
ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε δημόσια διαβούλευση με θέμα "Η κατάρρευση των υποδομών στα Τέμπη, οι επιπτώσεις της πτώσης σε περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά ζητήματα και θέματα οδικής ασφάλειας", που διοργάνωσε η τοπική επιτροπή Λάρισας.
Στην τοποθέτησή του μίλησε μεταξύ άλλων για επιχείρηση αποσιώπησης του προβλήματος στα Τέμπη αφήνοντας αιχμές για τα ΜΜΕ και αναρωτήθηκε «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα».
Επίσης ζήτησε από τους εργολάβους να εκτελέσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και τόνισε ότι έχουν ευθύνες, τις οποίες η πολιτεία δεν τολμά να τους ζητήσει να εκπληρώσουν.
«Αν αποδέχεται το κράτος», είπε «ότι η κατολίσθηση οφείλεται σε φυσικό φαινόμενο, τότε οφείλει να αποζημιώσει και τους πληγέντες, όπως κάνει επί παραδείγματι στην περίπτωση πυρκαγιών. Αν όχι, οφείλει να ζητήσει από την κατασκευάστρια εταιρία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», είπε χαρακτηριστικά.
Καταφέρθηκε κατά του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γεώργιου Σουφλιά, λέγοντας ότι δεν μπορεί ένας πρώην υπουργός να υπερασπίζεται το δικαίωμα της εταιρίας να εισπράττει διόδια, τη στιγμή που ο νομός και η χώρα έχουν κοπεί στη μέση.
Στις δηλώσεις του ο Α.Τσίπρας αναφέρθηκε και στους αγρότες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πέρασα από μπλόκα αγροτών ερχόμενος στα Τέμπη, από αυτό εδώ όμως δεν μπορώ να περάσω. Κανείς όμως δεν λέει ότι οι μεγαλοεργολάβοι έκλεισαν τον δρόμο...Οι αγρότες είναι λοιπόν αυτοί που δυσφημούν τη χώρα;".

Δεν υπάρχουν σχόλια: