Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Επέστρεψαν στη βιβλιοθήκη της Λάρισας μετά από χρόνια


 Τρία βιβλία της πάλαι ποτέ Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας παρέδωσε ιδιώτης στα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία νομού Λάρισας και ο προϊστάμενός τους κ. Σταύρος Γουλούλης τα παρέδωσε στη συνέχεια στο φυσικό διάδοχό της τη Δημόσια Κρατική Βιβλιοθήκη Λάρισας και το διευθυντή της κ. Γιώργο Λαϊκόπουλο. Για το ζήτημα, ο προϊστάμενος των αρχείων ν. Λάρισας αναφέρει:
«Ευχάριστη έκπληξη υπήρξε το γεγονός ότι φίλος της υπηρεσίας μας παραχώρησε μεταξύ άλλων και τρία βιβλία της παλαιάς Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Λάρισας. Πρόκειται για δύο ξενόγλωσσα βιβλία, ένα του Άγγλου συγγραφέα Isaac Disraeli (του 1863), ένα του Αμερικανού επαναστάτη και συγγραφέα Thomas Paine, και ένα ελληνικό του Αντωνίου Πισσάνου με δοκίμια. Δεν έχει σημασία τι είδους βιβλία είναι, αλλά ότι βρέθηκε έντυπο υλικό από μία παλιά, ιστορική, και ταλαιπωρημένη βιβλιοθήκη, όπως αυτή του Δήμου Λαρίσης. Τα βιβλία δεν παραδόθηκαν στη σημερινή Δημοτική Βιβλιοθήκη, επειδή αυτή είναι πλέον μία καινούργια, διαφορετική. Η παλαιά Δημοτική παραδόθηκε στη σημερινή Δημόσια Κρατική που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας. Επομένως δικαιούται να κατέχει αυτή τα βιβλία.
Δίνουμε μία επίσημη χροιά στην παράδοση των βιβλίων, απλώς για να θυμίσουμε μία αρχή: έντυπο υλικό που ανήκει σε έναν δημόσιο φορέα και το δανείζονται πολίτες πρέπει να επιστρέφεται. Κι αν τέλος ανακαλυφθούν μετά από χρόνια να επιστρέφονται στη βιβλιοθήκη που ανήκουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: