Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ξέσπασμα οργής για τον συζυγοκτόνο

Επεισοδιακά ξεκίνησε χθες το πρωί η δίκη του 36χρονου συζυγοκτόνου Γιάννη Κατσιλάμπρου που πέρυσι το Σεπτέμβριο δολοφόνησε την 36χρονη σολίστ Παναγιώτα Μαζαράκη και στη συνέχεια την έθαψε στο πάρκο Πικιώνη, στη Φιλοθέη, ρίχνοντας πάνω από το λάκκο που της έσκαψε τσιμέντο.

Στη θέα του περιπολικού που μετέφερε τον 36χρονο καθηγητή Μουσικής στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι εξαγριωμένοι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν. Αφού περικύκλωσαν το όχημα, επιχείρησαν να τον πλησιάσουν και να τον λιντσάρουν αποκαλώντας τον «βρικόλακα» και «δολοφόνο», ενώ του φώναζαν χαρακτηριστικά: «Αυτοκτόνησε τώρα, άτιμε!»
Η δίκη του 36χρονου συζυγοκτόνου ξεκίνησε με τη συγκλονιστική κατάθεση του Χρήστου Μαζαράκη, πατέρα της άτυχης Παναγιώτας, ο οποίος υποστήριξε πως τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού ξεκίνησαν 2,5 χρόνια πριν από τη δολοφονία.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο πατέρας του θύματος είπε πως το ζευγάρι είχε γνωριστεί στο μουσικό ωδείο όπου σπούδαζε, ενώ είχε παντρευτεί το 1996. Ο ίδιος υποστήριξε πως όταν το ζευγάρι άρχισε να έχει προβλήματα ο 36χρονος άρχισε να χτυπάει την κόρη του, η οποία δεν έλεγε τίποτα στους δικούς της για να μην τους στεναχωρήσει.

«Δυόμισι χρόνια πριν τη δολοφονία η Παναγιώτα είχε αρχίσει να αδυνατίζει και να είναι συνεχώς στεναχωρημένη και προβληματισμένη εξαιτίας των καβγάδων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι οι λόγοι των καβγάδων ήταν οικονομικοί, καθώς η κόρη του είχε ζητήσει από τον σύζυγό της μια μικρή επικαρπία του σπιτιού όπου έμεναν, για να εξασφαλίσει τα παιδιά της. Ωστόσο ο δράστης είχε αρνηθεί, και μάλιστα κάποια στιγμή τής είχε ζητήσει να φύγει από το σπίτι.

Ο πατέρας της άτυχης 36χρονης είπε ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό της κόρης του και μέχρι την αποκάλυψη του εγκλήματος ο Γιάννης Κατσιλάμπρος ήταν ήρεμος και καθόλου ταραγμένος. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φερόταν φυσιολογικά. Ηταν θεατρίνος». Μάλιστα, ο πατέρας του θύματος κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος τους έστειλε μέσα από τη φυλακή υπόμνημα με το οποίο ζητούσε να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του, ενώ μέσα σε αυτό ανέφερε: «Αγαπώ τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου».

Στη συνέχεια κατέθεσε η μητέρα της άτυχης 36χρονης, Ειρήνη Μαζαράκη, η οποία χαρακτήρισε τον γαμπρό της αδίστακτο δολοφόνο. Η ίδια είπε πως όλα τα χρόνια που το ζευγάρι ήταν παντρεμένο ο δράστης είχε φυσιολογική συμπεριφορά και ήταν ευγενικός απέναντι στην οικογένεια του θύματος. Ωστόσο, 2,5 χρόνια πριν το φονικό η συμπεριφορά του άλλαξε και είχε απομακρυνθεί ακόμη και από τους φίλους του. Τότε ξεκίνησαν και οι άγριοι καβγάδες με την κόρη της.

Η μητέρα του θύματος ανέφερε στο δικαστήριο πως τα τελευταία χρόνια η Παναγιώτα δεν αγαπούσε τον σύζυγό της, αλλά έμενε μαζί του επειδή τον λυπόταν και επειδή σκεφτόταν τα παιδιά της.

Η ίδια είπε χαρακτηριστικά: «Μετά τη δήλωση εξαφάνισης της Παναγιώτας εξακολουθούσε να είναι ψύχραιμος, ενώ με έπαιρνε στο τηλέφωνο και με ρωτούσε αν είχα κάτι νεότερο να του πω για την εξαφάνιση. Είχε φωνάξει ακόμη και ιδιωτικό αστυνομικό για να βρούμε τα ίχνη της, ενώ έλεγε στα παιδιά τους πως η μητέρα τους είχε πάει σε μια συναυλία και τα είχε εγκαταλείψει. Πρόκειται για ψυχρό δολοφόνο».  ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: