Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Εικόνες καταστροφής στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής


Στην Τορώνη υπολογίζεται πως από τις πλημμύρες σημειώθηκαν καταστροφές σε περίπου 20 καταστήματα και υπόγεια δίπλα στην παραλία
Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές υπέστη σχεδόν το σύνολο των παραλιακών δήμων της χερσονήσου της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, από την αιφνιδιαστική άνοδο της στάθμης της θάλασσας το προηγούμενο Σάββατο.

Οι δήμαρχοι πραγματοποίησαν χτες καταμέτρηση και καταγραφή των ζημιών, το κόστος των οποίων αναμένεται να είναι μεγάλο, αφού δρόμοι είναι αδιάβατοι, προκυμαίες και προβλήτες διαλυμένες, κράσπεδα σπασμένα και γκρεμισμένα, κολόνες της ΔΕΗ πεσμένες, δίκτυα αχρηστευμένα.
Χτες, κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τη γενική γραμματέα, Μαρία Λιονή και παρουσία του νομάρχη Χαλκιδικής, Αστέριου Ζωγράφου, επισκέφτηκε όλους τους πληγέντες οικισμούς στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και συναντήθηκε με τους δημάρχους Καλλικράτειας, Τρίγλιας, Μουδανιών, Κασσάνδρας και Παλλήνης.
Στην Τορώνη
Στη μόνη περιοχή που υπάρχουν αξιοσημείωτες ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια (υπόγεια) είναι στην Τορώνη, όπου υπολογίζεται πως από τις πλημμύρες σημειώθηκαν καταστροφές σε περίπου 20 καταστήματα και υπόγεια δίπλα στην παραλία.
Τα νερά στις περισσότερες περιοχές είτε μαζεύτηκαν με μηχανήματα των δήμων είτε υποχώρησαν στο 48ωρο που μεσολάβησε. Η εικόνα που άφησαν όμως πίσω τους ήταν αποκαλυπτική. Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι υποδομές που έγιναν από τους δήμους σε πολλές περιπτώσεις δίπλα στο... κύμα ή ακόμη και με μπαζώματα της παραλιακής ζώνης ακολούθησαν τις επιταγές συγκεκριμένων μελετών, οι οποίες θα έπρεπε να προβλέψουν την επερχόμενη καταστροφή. Αλλωστε, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι και επαγγελματίες των πληγεισών περιοχών, οι πλημμύρες είναι συχνό φαινόμενο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση περιοχής που πλημμύρισε στο δήμο Μουδανιών και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από την ακτή, αλλά σε υψόμετρο χαμηλότερο της θάλασσας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: