Επίθεση κατά του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου του Ιράν
Στόχος ενόπλων έγινε το βράδυ της Πέμπτης το αυτοκίνητο του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου και εκ των ηγετών της ιρανικής αντιπολίτευσης Μεχντί Καρουμπί στο Καζβίν του βορείου Ιράν, αναφέρει η ιστοσελίδα του κόμματός του Sahamnews.org, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Καρουμπί δέχθηκε την επίθεση ενώ μετέβαινε στο Καζβίν για να παραστεί σε μία επιμνημόσυνη τελετή, στη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκαν περίπου 500 ένοπλοι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές.

Η αστυνομία παρενέβη υπέρ του Καρουμπί τον οποίο απομάκρυνε από τον χώρο, αλλά το αυτοκίνητο του μεταρρυθμιστή ιερωμένου δέχθηκε πυρά πυροβόλων όπλων ενώ αποχωρούσε.

Όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση, το αυτοκίνητο ήταν θωρακισμένο, με αποτέλεσμα ο Καρουμπί να μην πάθει το παραμικρό. Μέχρι στιγμής το περιστατικό όπως περιγράφεται από την αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Ο Καρουμπί, ηγέτης του κόμματος Ετεμάντ Μελί είναι σφοδρός αντίπαλος του  Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ και τον έχει καταγγείλει για νοθεία στις εκλογές του Ιουνίου κατά τις οποίες αυτός επανεξελέγη πρόεδρος.