Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Αλμα στο μέλλον με τη "δίδυμη" Κατερίνα

Τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση του «δίδυμου ανθρώπου» στο Διαδίκτυο (του δημιουργήματος του δόκτορος Γιάννη Ζάκου, που βάλθηκε να φτιάξει ψηφιακούς κλώνους του εαυτού μας στο χώρο εργασίας), ο Ελληνας ομογενής επιστήμονας της Αυστραλίας και η στενή του συνεργάτιδα Λιζ Κέιπελ επιστρέφουν με το νέο τους τεχνολογικό επίτευγμα. Ο λόγος για την «Κατερίνα», ένα avatar που μιλά άπταιστα ελληνικά και έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με οποιονδήποτε, ακόμη κι αν εκείνος της απευθύνει ερωτήσεις στα αγγλικά!

Στόχος του project MyCyberTwin αρχικά ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να δημιουργήσουν στο Διαδίκτυο τον «δίδυμο» εαυτό τους, ούτως ώστε αυτός πια να μπορεί να τους αντικαταστήσει επάξια στις καθημερινές -κοινωνικές και επαγγελματικές- τους συνεννοήσεις.

«Συγκρινόμενο με τον άνθρωπο, ο βαθμός επιτυχίας του είναι 89%-95% όταν καλείται να δώσει κάποια πληροφορία ή να εξυπηρετήσει κάποιο πελάτη» λέει χαρακτηριστικά ο δημιουργός του δρ Ζάκος. Συμπληρώνει, δε, πως «μπορεί να απαντά άμεσα και με ακρίβεια, ενώ συλλέγει πληροφορίες τις οποίες στη συνέχεια τις αξιολογεί με βάση τις οδηγίες που έχει πάρει από τον δημιουργό του».

Εκτός αυτών όμως, η παρουσία του ψηφιακού δίδυμου αδελφού μας θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της ζωής μας. Ακόμη και στην κουζίνα, όπου το avatar θα μπορούσε να μας βοηθά την ώρα που μαγειρεύουμε, δίνοντάς μας συμβουλές για το πώς να φτιάξουμε ένα νόστιμο πιάτο.

Η τεχνολογική επιτυχία των δοκτόρων Ζάκου και Κέιπερ είναι ήδη μεγάλη, καθώς έχουν πελάτες περίπου 1.000 εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας - στις οποίες θα προστεθούν το 2010 ακόμη δύο.
Μετά την πρώτη δημοσίευση της εφεύρεσής του MyCyberTwin, που όπως ήταν φυσικό έκανε το γύρο του κόσμου, ο δρ Ζάκος έχει βαλθεί τώρα να παρουσιάσει τα νέα του «ψηφιακά παιδιά». Αναφερόμενος στο πάθος του για την ελληνική γλώσσα, έκανε λόγο για τον «Κλάιβ», ένα avatar που θα μπορούσε να βοηθήσει με «ζωντανό» και συνάμα αποτελεσματικό τρόπο όσους θέλουν να εξασκηθούν σε μια ξένη γλώσσα, αλλά κυρίως στο νέο του επίτευγμα, την... ελληνόφωνη «Κατερίνα».

Παρ’ όλα αυτά όμως, ήδη κάποιοι έχουν εκφράσει -δικαίως- τους φόβους τους για το γεγονός πως τα «έξυπνα» avatars πιθανόν στο εγγύς μέλλον να απειλήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ο δρ Ζάκος, απαντώντας όμως στο θέμα, δηλώνει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος απλά απελευθερώνεται. Το MyCyberTwin εργάζεται για λογαριασμό του ανθρώπου 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: