Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Δώρο ζωής από ομογενή γιατρό στην Αυστραλία



Ο Φρέντρικ Φόκα, 81 χρονών, χόρευε από χαρά όταν μια συγκινητική χειρονομία από τον διάσημο ομογενή  καθηγητή της Αυστραλίας, Μηνά Κορωναίο, του χάρισε πίσω την όραση.
«Fuzzy Wuzzy Angels» είναι οι ιθαγενείς της Παπούα-Νέας- Γουινέας-, που κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βοηθούσαν με αυτοθυσία τις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας, στις μάχες εναντίον των Ιαπώνων που είχαν εισβάλει στη χώρα τους.
Ο κ. Φόκα ήταν μόνιμα τυφλός πριν ταξιδεύσει στην Αυστραλία πριν δύο εβδομάδες, αλλά η ζωή του άλλαξε όταν ο καθηγητής Μ. Κορωναίος και ο αναισθησιολόγος, πρόσφεραν την ώρα τους για δύο εγχειρήσεις καταρράκτη στον «φουντωτό άγγελο», γράφει η εφημερίδα Νέος Κόσμος της Αυστραλίας.
Η Qantas μετέφερε δωρεάν τον κ. Φόκα και η Abbott Medical Optics δώρισε τους φακούς που χρειάστηκαν.
Όταν αφαιρέθηκαν οι επίδεσμοι από το ένα μάτι του δύο εβδομάδες μετά από την εγχείρηση, ο κ. Φόκα ήταν τόσο ευτυχής από το αποτέλεσμα που άρχισε να χορεύει.
«Ήμουν τόσο ευτυχής που άρχισε να χορεύω. Είμαι πολύ τυχερός γιατί ήμουν πραγματικά τυφλός. Επί τρία χρόνια χρειαζόμουν βοήθεια για να περπατήσω. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και είμαι ευγνώμων για την εγχείρηση», είπε ο κ. Φόκα.
Ο καθηγητής Κορωναίος γνωρίζει τον ηρωισμό των «Fuzzy Wuzzy Angels» από ιστορίες που του είπε ο πατέρας του, ο οποίος υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις στο Ντάργουιν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στη φωτό:  O Μηνάς Κορωναίος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: