Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Στη Λευκορωσία φέρεται να διέφυγε ο φονιάς του Χατζηκωστή..


Λευκωσία: Στη Λευκορωσία πιθανόν να διέφυγε ο καταζητούμενος από την Αστυνομία για το φόνο του διευθύνοντα συμβούλου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Άντη Χατζηκωστή, γεγονός που αν επαληθευτεί, είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός του. Η Αστυνομία ζήτησε επανειλημμένα από τις αρχές της Μολδαβίας όπου διέφυγε αρχικά ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, να προβεί σε διαβήματα για τον εντοπισμό του και από τις εξετάσεις που έγιναν φαίνεται πως αυτός έχει μετακινηθεί στη γειτονική χώρα. Αν συνέβη αυτό, τότε η σύλληψη του δυσκολεύει, αφού με τη χώρα αυτή η Κύπρος δεν έχει υπογράψει διακρατική συμφωνία για την έκδοσή του.

Ωστόσο υπάρχει η σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών που μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα, αν και εφόσον αυτός εντοπιστεί. Οι Αρχές θέλουν διακαώς την επιστροφή του στην Κύπρο, αφού θεωρούν με βάση και τη μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου, πως αυτός είναι το πρόσωπο που ενήργησε ως εκτελεστής, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, στο φόνο.

Όπως εκτιμάται, θα ήταν πρόβλημα για την Εισαγγελία, να παρουσιάσει υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου και ο φερόμενος ως δολοφόνος να μην είναι στο εδώλιο. Όπως πρόβλημα είναι και ο μη εντοπισμός του φονικού κυνηγετικού που παρά τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν έχει εντοπιστεί. Ο αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου διέψευσε χθες δημοσίευμα (όχι του «Φ») ότι εντοπίστηκε το όπλο. Ο ίδιος είπε ότι εξασφαλίζονται αρκετά νέα στοιχεία, ωστόσο, αυτά δεν είναι προς δημοσιοποίηση. «Δεν θα κάνουμε λαϊκά δικαστήρια και ούτε θα παραβιάσουμε το συνταγματικό δικαίωμα ότι ο καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου», πρόσθεσε. Ο αρχηγός τόνισε επίσης ότι «έχουμε αρκετή μαρτυρία, αισιοδοξούμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά, νυχθημερόν, να εξασφαλίσουμε ακόμη περισσότερη μαρτυρία, η οποία να είναι ικανή να καταδικάσει όλους τους εμπλεκόμενους».

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας προσανατολίζονται να ζητήσουν μεθαύριο Σάββατο την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των αδελφών Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη και την Κυριακή, των διαταγμάτων που αφορούν τους Φάνο Χατζηγεωργίου και Αντρέα Γρηγορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: