Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

H λιτότητα της «ιρλανδικής συνταγής»


H λιτότητα, «ιρλανδική συνταγή» οικονομίας, φόροι, ενδεχόμενο χρεοκοπίας... με όσα ακούμε τελευταία από τις ειδήσεις και τις αναφορές των ξένων μέσων στα οικονομικά της χώρας μας, θα έπρεπε είτε να έχουμε μεταναστεύσει είτε να έχουμε κρύψει τις τραπεζικές μας καταθέσεις στις γλάστρες των διαμερισμάτων μας. τι συμβαίνει τελικά; οδεύουμε προς την καταστροφή; απέτυχε το σχέδιο των 100 ημερών της κυβέρνησης; Διότι κάποια στιγμή πειστήκαμε πως αν «καρφώσουμε» τους φοροφυγάδες και
γεμίσουμε τα συρτάρια μας με αποδείξεις όλα θα πάνε καλά. την περασμένη εβδομάδα οι «νέοι φάκελοι» τους
Κα η «Έρευνα» του Mega επιχείρησαν μια διεξοδική ανάλυση του ιρλανδικού παραδείγματος λιτότητας, που οι Βρυξέλλες μάς προτείνουν να ακολουθήσουμε. τι σημαίνει αυτό; Περικοπές μισθών, περικοπές συντάξεων, περικοπές κοινωνικών δαπανών… Έλεος! τι να περικόψει ο άμοιρος Έλληνας μισθωτός από τα περίπου 800 ευρώ που παίρνει; τι να περικόψει ο συνταξιούχος από τα 500 ευρώ που λαμβάνει; οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και της οικονομίας μας έχουν συναίσθηση του κοινωνικού γίγνεσθαι; μάλλον όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: