Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Αναβιώνει το φρικτό έγκλημα με τις 104 μαχαιριές

Μία από τις πλέον ειδεχθείς δολοφονίες που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά αναβιώνει αυτές τις μέρες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας. Πρόκειται για το άγριο έγκλημα με θύμα τη φοιτήτρια Εύη Γατίδου που το 1997 είχε βρεθεί κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές, στη Λάρισα όπου σπούδαζε. «Είμαστε πεπεισμένοι για τον δολοφόνο και θέλουμε να έχει την πιο σκληρή τιμωρία» λένε στην «Espresso» οι γονείς της.

Η 21χρονη τότε άτυχη φοιτήτρια από τη Δράμα ήταν στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το στυγερό έγκλημα είχε γίνει στο δυάρι όπου διέμενε και έχτιζε τα όνειρά της, στα οποία κάποιος νοσηρός νους έβαλε φριχτό τέλος τη νύχτα του Σαββάτου της 27ης Σεπτεμβρίου του 1997. Τέσσερις μέρες αργότερα, το κατασφαγμένο κορμί της είχε βρεθεί στο κρεβάτι της, γυμνό από τη μέση και πάνω. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Ψαρούλη που είχε κάνει τότε τη νεκροψία-νεκροτομή της άτυχης φοιτήτριας, τα περισσότερα χτυπήματα εντοπίστηκαν στην καρδιά. «Ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη η δολοφονία μαρτυρά απίστευτο μένος. Πιστεύω ότι πρόκειται για έγκλημα ερωτικού πάθους» είχε δηλώσει τότε ο κ. Ψαρούλης. 

Μετά από έρευνες των αρχών, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη ο 39χρονος σήμερα Γιώργος Ζηρδέλης που ήταν διανομέας Τύπου στη Λάρισα. Αν και πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Εύης Γατίδου και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο έμεινε μόνο δύο χρόνια στη φυλακή καθώς το 2007 κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας. Ομως, η υπόθεση επανεξετάζεται αυτές τις μέρες στο ίδιο δικαστήριο, έπειτα από την αίτηση αναίρεσης επί της αποφάσεως αυτής, που κατέθεσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο Γιώργος Ζηρδέλης, τόσο στην πρώτη δίκη όσο και τώρα υποστηρίζει ότι ήταν ερωτευμένος με την Εύη, αλλά ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της.

«ΤΗΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ»
«Ο Γίωργος Ζηρδέλης είχε ζητήσει τρεις φορές σε γάμο την κόρη μας, όμως εκείνη αρνήθηκε και δεν είχε ποτέ ουδεμία σχέση μαζί του, ούτε καν φιλική. Εκείνος την ακολουθούσε παντού, είχε γίνει η σκιά της Εύης» λένε στην «Espresso» οι γονείς του θύματος, ο Βασίλης Γατίδης και η σύζυγός του Ροδή, που είναι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί. Οσον αφορά τη γνωριμία της κόρης τους με τον κατηγορούμενο, λένε πως τον είχε γνωρίσει όταν ήρθε σε επαφή με κάποια άτομα που ανήκουν στην Ευαγγελική Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: